Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Helsingin parhaat piknikpaikat

21.05.2013

Ellen toimitus listasi suosikkipiknikpuistonsa Helsingistä.

Tunnelmallinen salapaikka Alppilassa

”Puutarha-arkkitehti Maj-Lis Rosenbröijerin suunnittelema Lenininpuisto Linnanmäen kupeessa on yksi Helsingin upeimmista puistoista. Puistossa pidettiin 60-luvulla puutarhanäyttely, ja puiston istutukset ovat edelleen poikkeuksellisen runsaita ja kauniita. Puistosta löytyy erilaisia tunnelmallisia alueita, ja paikoitellen fiilis tuo mieleen japanilaisen puutarhan. Lintsin äänet toimivat mukavana taustamusiikkina, ja puistossa on aina hyvin tilaa. Eväät voi hakea menomatkalla vaikka Vaasankadun lukuisista street food -ravintoloista.”

Perinteiselle piknikille Suomenlinnaan

”Klassinen Suomenlinna on ihana paikka pitää piknik. Siellä on niin upean näköistä. Lisäfiilistä saa muista hyväntuulisista ihmisistä, jotka ovat saapuneet paikalle nauttimaan kesästä. Myös omalla pihalla on ihana järjestää piknik hyvällä porukalla.”

Kallioretkelle Lauttasaareen

”Lauttasaaressa riittää rantaa, ja siellä on useita kallioita, joiden päällä on ihana nautiskella kesäpäivästä eväskorin kera. Suuntaa rantatielle ja etsi saaren ihanin kolo. Jos helle yllättää, pulahda raikkaaseen meriveteen!”

”Helsingin Lauttasaaressa on rantaviivaa toistakymmentä kilometriä, joten siellä riittää rauhallisia piknik-maastoja. Itse suuntaan usein Vattuniemen rantakallioille, joilta on helppo pulahtaa uimaan. Meri ja kaunis luonto saavat unohtamaan, että kaupungin vilske on vain kivenheiton päässä.”

”Kotikaupunginosani Lauttasaaren parhaita piknikkipaikkoja on Kasinonranta. Kaunista uimarantaa reunustaa vehreä nurmialue. Tuulisella säällä paikka kerää salskeita surffareita. Jos unohdit eväät, ei hätää: pikku kahvilasta saat salaatteja, suolaista purtavaa ja makeita herkkuja.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rauhallinen puistopäivä Vuosaaressa

”Helsingin Vuosaaresta löytyy aivan ihana Kallahdenniemi, joka varsinkin loppukesästä on mukavan rauhallinen. Osittain suojellulle alueelle menee kapea tie, jonka päästä löytyy metsäpolkuja, valloittavia käppyrämäntyjä, rantakallioita ja matala uimaranta. Paikan päällä voi grillata tai nauttia kevyestä pikniklounaasta. Alueelta löytyy hauskoja puuvilloja, joita on hauska tirkistellä vähän matkan päästä. Kallahteen pääsee esimerkiksi metrolla, josta matkaa voi jatkaa pyörällä.”

Herkkuretki Töölössä

”Töölössä kannattaa suunnata Sibeliuksen puistoon. Retkieväät kannattaa hakea rannalla sijaitsevasta Regatta-kahvilasta (kaupungin parhaat korvapuustit!), ja välillä voi jaloitella läheiselle Helsingin jäätelötehtaan kioskille, jossa myydään giganttisen kokoisia jätskipalloja.”

Lue myös:

Helsingin yllättävät piknikpaikat

Nämä ovat Helsingin parhaat terassit

Tässä kesätuotteet, joita ilman kenenkään ei pitäisi edes yrittää selvitä

 

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä