Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Helsingin parhaat lounaspaikat

29.04.2013

Jos syöt lounasta Helsingissä, kokeile näitä.

Helsingin parhaat lounaspaikat

Ox

Ox

Ravintola Oxin lounaalla voisi kuvitella olevansa Lontoossa – miljöö on kuin sisustuslehdestä, palvelu ammattitaitoista ja ympärillä tyylikkäästi pukeutuneita lounasasiakkaita. Tunnelma on silti välitön ja viihtyisä. Sisustusarkkitehti Joanna Laajiston suunnittelema ravintola on aaltopeltiseinineen ja marmoripöytineen Helsingin kauneimpia. Laatuunsa nähden 13–14 euron lounashinnat ovat maltilliset. Tarjolla on freesejä raaka-aineita ja lounaslistan vakioannos Ox burger sille, jolle avokado ja fenkoli eivät riitä.

*Pieni Roobertinkatu 13, www.restaurantox.fi

Hoku Helsingin parhaat lounaspaikat

Hoku

Hoku

Jos pitäisi valita lounaspaikka loppuelämäksi, Hoku olisi vahvoilla. Havailijais-aasialainen ravintola tarjoilee raikkaita ja tajunnanräjäyttävän maukkaita annoksia. Paikka on lounasaikaan usein täynnä, joten varaudu jonottamaan. Hokun teriyakilohi on jo käsite, samoin tofu-lohitäytteiset leivitetyt pihvit. Erityiskiitos annosten huikeille seesami- ja soijakastikkeille.

* Hoku, Merimiehenkatu 18, www.hoku.fi

Pompier Helsingin parhaat lounaspaikat

Pompier

Pompier

Lounasravintola Pompier sopii siihen päivään, johon kaipaa hemmottelua. Kyse ei ole vain ruuasta, joka on buffaruokaa laadukkaimmillaan, vaan paikan vahvasta tunnelmasta. Pompierin 1950-luvun miljöön puupinnat ja pehmeä valaistus vetävät puoleensa. Tarjolla on keitto, lämmin ruoka ja täyttävä salaattipöytä. Jos haluat välttää jonon, mene yhdentoista jälkeen tai vasta yhden aikaan.

* Pompier, Albertinkatu 29. Pompierilla on ravintola ja yhtä hyvä lounas myös osoitteessa Eteläesplanadi 8. www.pompier.fi

Putte's Bar and Pizza Helsingin parhaat lounaspaikat

Antto Melasniemi isännöi Putte’s Bar and Pizzaa.

Putte’s Bar and Pizza

Pizzoistaan ravintola Putte’s tunnetaan. Harva tietää, että myös Putten lounas on mainio. Tarjolla on lounaspizza ja salaattibuffa. Perunasalaatteineen ja papulisukkeineen salaatista saa ruokaisan, ja kaikessa on makua. Jaa kaverin kanssa pizza ja ota sen kylkeen pieni salaatti, niin hinnaksi tulee alle 8 euroa. Diili on erinomainen, varsinkin kun lounaspöytäsi sijaitsee kivenheiton päässä Stockmannilta.

* Putte’s Bar and Pizza, Kalevankatu 6, www.puttes.fi

Sis Deli + Café Helsingin parhaat lounaspaikat

Sis Deli + Cafe

Sis Deli+Café

Sis Delin salaattibuffa saa tuntemaan itsensä paremmaksi – tai ainakin paremmin syöväksi – ihmiseksi. Kun lautasensa on lapioinut täyteen kvinoa-kasvissalaatteja, juuressekoituksia ja hummusta, ei haittaa, vaikka illalla söisi vain kurkkua ja suklaata. Tässä lounaassa ovat proteiinit ja oikeanlaiset rasvat kohdallaan. Ellen toimituksen Sis-kantis sijaitsee Pursimiehenkadulla.

* Sis Deli + Cafe Pursimiehenkatu 7 , www.sisdeli.fi

La Torrefazione Helsingin parhaat lounaspaikat

LaTorrefazzione

La Torrefazione

Keskustan helmi on Aleksanterinkadun La Torrefazione. Huomaamaton ovi johtaa toisen kerrokseen pikkuruiseen kahvilaan. Suosittu italialainen on aina täynnä, mutta ystävällinen henkilökunta löytää kyllä jokaiselle asiakkaalle pöydän. Kaikkia aisteja hivelevien lounasannosten lisäksi kahvila tarjoilee myös ihanan aamiaisen, mikä on hyvä syy sopia työtapaaminen kahvilaan heti aamuksi.

* La Torrefazione, Aleksanterinkatu 50, www.latorre.fi

Sushi-N-Roll Helsingin parhaat lounaspaikat

Sushi’n’Roll

Sushi’n’Roll

Tekeekö mielesi japanilaista, mutta et yleensä lämpene sushibuffetteihin? Ei hätää, Eiran Sushi’n’Rollin lounas yhdistää laadun ja määrän: sushi on erittäin tuoretta, valikoima sopivan laaja ja buffet katettu tyylikkään simppelisti. Jos aurinko paistaa, nauti makisi ja nigirisi terassilla. Tarjolla myös edamame-papuja ja wakame-salaattia.

* Sushi’n’Roll Eira, Kapteeninkatu 7, www.sushiandroll.com

Päivitimme Helsingin parhaat lounaspaikat 13.6.2016

Lue myös:

Punavuoren parhaat lounaspaikat

Helsingin parhaat piknikpaikat

Nämä ovat Helsingin parhaat terassit

Tilaa Elle

Seuraa Elleä