Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Parhaat tindervinkit! Näin sinustakin tulee deittiguru

31.05.2017

Pupulandia-blogin Jenni Rotonen paljastaa tindervinkit, joilla löydät seuraa niin Suomessa kuin matkoillakin.

Jenni Rotonen tunnetaan naisena, jolla on nettideittailu hallussaan ja vilskettä rakkauselämässään. Ota tästä talteen Jennin parhaat tindervinkit.

1. Täältä deitit löytyvät

Tinder on deittailusovelluksista Suomessa suosituin, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Toinen hyvä on Happn, joka näyttää ehdokkaina ihmisiä, joiden kanssa olet sattunut samoihin paikkoihin samaan aikaan. Olisikohan se kahvilan söpö tarjoilija sittenkin sinkku? Bumble-sovellus puolestaan toimii vähän kuin Tinder, mutta matchin sattuessa vain nainen voi aloittaa keskustelun. Bumble tosin toimii parhaiten ulkomailla, sillä Suomessa sitä käyttää vain harva.

2. Tavataanhan pian

Jos toinen todella kiinnostaa, ei kannata aikailla tapaamisen kanssa liikaa. Mitä kauemmin ehtii jutella viestitse, sitä pidemmälle oma mielikuva toisesta muodostuu. Ja sitä varmempi on pettymys, kun treffikumppani ei olekaan sitä, mitä kuvittelit. Jos mahdollisuutta tapaamiseen ei ole heti ja tunnelma roihuaa chattaillessa, ehdota Facetime-, Skype- tai Snapchat-treffejä. Videon välityksellä saat heti toisesta selkeämmän mielikuvan. Kasvojen ilmeet sekä ääni ja puhetyyli antavat jo tuntumaa, voisiko kiinnostus kantaa myös kasvokkaistapaamiseen.

Lue myös: Pitääkö tissuttelusta huolestua?

3. Kerro, kerro kuvalla

Mieti tarkkaan, mitä haluat kuvallasi viestiä. Ihanteellisessa profiilissa on vähintään yksi selkeä kasvokuva ja yksi kokovartalokuva. Kuvien avulla voit tuoda esiin myös perhestatusta. Hylkää ehdokas, jos joka kuvassa on kourassa oluttölkki tai nenällä aurinkolasit – et kaipaa elämääsi alkoholistia, ja silmät ovat sielun peili. Jos profiili puolestaan on täynnä vähäpukeisia heruttelukuvia, voi olla, että etsinnässä on vain seksiseura. Vastaavasti: jos itse paljastat pintaa, saat todennäköisesti enemmän vonkausviestejä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

4. Näin tunnistat feikit

Tinderissä tulee joskus vastaan valeprofiileja. Epäilyttäviä ovat profiilit, joissa on vain yksi, todella hyvälaatuinen tai vaihtoehtoisesti erittäin pikselöitynyt kuva (yleensä erityisen hyvännäköisestä ihmisestä). Viestitellessä huijarit tunnistaa usein epäloogisuuksista tai pidättyväisyydestä. Jotkut toki ovat muuten vain hysteerisen tarkkoja yksityisyydestään, mutta yhteiset tutut, julkinen Instagram-profiili ja vaikkapa Snapchat-videot auttavat varmistamaan, että toinen todella on sitä, mitä väittää olevansa.

Lue myös: Miksi olen yksinäinen?

5. Lomaromanssi hakusessa

Työ- tai lomareissu voi saada aivan uutta vipinää, jos hankit deittisovelluksen avulla paikallisen matka­oppaan, kivan illallisseuralaisen tai kuuman lomaromanssin. Harva haaveilee etäsuhteesta, mutta välimatkan pelossa ei kannata jättää kiinnostavaa tyyppiä tapaamatta. Esimerkiksi Kööpenhamina ja Berliini ovat erinomaisten Tinder-kaupunkien maineessa. Vankka kokemus kertoo, että pohjoismainen eksotiikka puree yleisesti ottaen ulkomailla varsin mukavasti. Jos satut vielä olemaan vaalea, suosio etenkin Keski- ja Etelä-Euroopan maissa on taattu.

6. Rahalla saa laatua

Tinderin käyttö on maksutonta, mutta pieneen lisämaksuun perustuva Tinder Plus voi maksaa itsensä takaisin, jos pelkäät välillä pyyhkäisseesi onnesi ohi. Tinder Plus -käyttäjä saa nimittäin peruttua viimeisimmän pyyhkäisynsä. Ominaisuudella pääset selaamaan tarjontaa myös kotikaupunkisi ulkopuolella. Siitä on hyötyä ennen reissuja, sillä voit sopia treffit kiinnostavan tyypin kanssa kohteeseen jo etukäteen.

Lue myös: Riittääkö pelkkä peukuttaminen ystävyyden ylläpitoon?

7. Some luovaan käyttöön

Romanssi voi saada alkunsa myös esimerkiksi Instagramissa tai Snapchatissa. Instagramissa voi lähestyä kiinnostuksen kohdetta ensin kommentoimalla ja tykkäilemällä kuvista ja sen jälkeen henkilökohtaisella viestillä. Parhaiten toimii hienovarainen strategia, joten tutki tyypin kuvia ja keksi tikusta asiaa. Onko hän ollut matkalla jossain, mistä kaipaisit reissuvinkkejä? Tai oletko etsinyt täydellistä reseptiä juuri sille ruoalle, mitä hän kertoi viikonloppuna kokanneensa?

8. Merta edemmäs kalaan

Tinderissä on mahdollista säätää hakualuetta kilometrien mukaan. Moni pitää kilometrirajaansa hirmu pienenä ja toivoo, että lempi leiskahtaisi lähikortteleissa. Rohkaistu katselemaan laajemmaltakin alueelta. Pro-vinkki: kun säädät Helsingissä kilometrit maksimiin, pääset selaamaan myös Tallinnan ja Turun Tinder-tarjontaa. Ruotsinlaivalla seilatessaan pääsee puolestaan käsiksi Tukholman sinkkuihin.

Lue myös: Miten kadehtia vähemmän?

9. Opi sesongit

Välillä tuntuu, että Tinder-karusellissa pyörivät aina samat tutut naamat ja oman kotikaupungin tarjonta on niin nähty. Kiinnostavien tapahtumien aikaan tutuillekin nurkille virtaa uusia, mielenkiintoisia ihmisiä. Tsekkaa Helsingissä Tinder-tarjonta esimerkiksi kaupunkifestivaalien, Slushin ja Nordic Business Forumin aikaan. Myös ulkomaanreissuilla tietyt sesongit ovat erityisen herkullisia: esimerkiksi Milano tai Pariisi ovat muotiviikkojen aikaan melkoisia aarreaittoja, vähintään silmänilon näkökulmasta.

10. Luota intuitioon

Tärkein mittari sille, kannattaako jotakuta tavata kasvotusten, on oma intuitio. Mikäli jo chattaillessa tuntuu, että jokin ei ole kunnossa, tunnetta kannattaa kunnioittaa. Muista kuitenkin, että kaikki eivät ole kirjallisia verbaaliakrobaatteja. Juttu saattaa naamatusten luistaa loistavasti hitaammankin kirjoittelijan kanssa, vaikka viestien perusteella ei ihastus vielä syttyisikään.

+ 1. Mitä jos matcheja ei tule?

Nirsous yleensä näkyy matchien määrässä. Jos kaipaat lisää osumia, kokeile laajentaa ikähaarukkaa tai etäisyyttä tai vaihtaa profiilikuvaa. Muista, että vanha totuus pätee tässäkin asiassa: ei se määrä, vaan se laatu. Loppujen lopuksihan etsit todennäköisesti vain yhtä ihmistä.

Seuraa Jennin deittailua blogissa ja somessa.

Lue myös:

Tiedä mitä haluat – näin tunnistat oman unelmaelämäsi

Miten ystävästä erotaan?

Miksi tauko juomisesta tuntuu siltä kuin elämä pysähtyisi?

Kirjoittaja Jenni Rotonen
Kuvaaja Marcelo Krasilcic
Tilaa Elle

Seuraa Elleä