Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Maaliskuun puhutuimmat: marokkolaismatoista tehdyt laukut ja föönauksen korvaava hiusharja

28.02.2019

Listasimme tämän kuun kahdeksan kiinnostavinta puheenaihetta ja hurahdimme muun muassa puurusetteihin.

1. Hittilaukku: Skandityyliä Marokosta

Tämän hetken hittilaukku? Muoti- ja mainosalalla Helsingissä työskennelleen, sittemmin Marrakechiin päätyneen Aino Heiniön uniikit shopperit. Tuotteiden valmistajia ovat marokkolaiset artesaaninaiset, joista monet ovat lukutaidottomia. Laukuissa yhdistyvät marokkolainen käsityötaide ja skandinaavinen design, ja niiden materiaaleina ovat nahka sekä puuvillasta ja villasta tehdyt matot.

Jälleenmyynti: ainoheinio.com ja World of TRE.

2. Hiusilmiö: Älyharjat

Ensin tulivat älykkäät kasvoharjat. Nyt on nerokkaiden hiusharjojen vuoro. Ghd:n Glide Professional Hot Brush -lämpöharja on tarkoitettu niihin aamuihin, jolloin tukkaa ei jaksa pestä, mutta siihen haluaisi samanlaista sileyttä ja ilmavuutta kuin taidokkaan föönauksen jälkeen. 169 e.

Kristiina Markkanen: Caj Bremer. Mies katolla. Docendo.

3. Valokuvamuistot: Jotta muistaisimme

Valokuvaaja, akateemikko Caj Bremer tunnetaan inhimillisistä kuvistaan, joihin hän on tallettanut tunnettuja ja tuntemattomia kasvoja jo 50-luvulta asti. Komea kuvateos olkoon yhteinen muistimme. Ja mestari itse – hänhän jatkaa työtään yhä.

4. Mekkoihastus: Silkkihelmoja

Ihastuimme R-Collectionin kevätmalliston kevyisiin silkkimekkoihin. Mekko-­ostoksien lomassa kannattaa tsekata myös merkin uudistunut lastenmallisto. Lucy-silkkimekot tulivat myyntiin helmikuun lopussa.

5. Kirjasta elokuvaksi: Tyttörakkautta

Sofi Oksasen romaaniin perustuva elokuva Baby Jane saa ensi-iltansa naistenpäivänä 8.3. Kahden naisen rakkaustarinan pääosissa näyttelevät Roosa Söderholm ja Maria Ylipää.

Better Things -sarjan 3. kausi HBO Nordicilla 1.3. alkaen.

6. Sarjakoukutus: Uudenlainen yh

Jos oma elämä ei tunnu tarpeeksi kaoottiselta, ei hätää: Pamela Adlonin käsikirjoittama, ohjaama ja tähdittämä Better Things saa jatkoa maaliskuussa. Vihdoinkin tv-sarja, jonka yksinhuoltajaäiti ei ole säälittävä hahmo vaan kaaoottisesta elämäntilanteestaan huolimatta aikaansaava, hulvattoman hauska ja täydellisen cool.

 

Helsinki Drink Festivaali Vanhalla Ylioppilastalolla 1.–2.3.

7. Tapahtuma: Sekoitettuna, kiitos

Cocktail-huuma ei ota laantuakseen, mocktaileista puhumattakaan. Uutta suosikkijuomaa etsivän kannattaa maaliskuun alussa askeltaa Vanhalle Ylioppilastalolle. Helsinki Drink Festivalilla palkitaan tapahtuman maistuvin cocktail ja Suomen parhaita baareja.

8. Muoti: Asusteita puusta

Muotoilija Hermanni Vuorisalo tekee asusteita ylijäämäkankaista ja vastuullisesta puusta. Uniikit Söör-rusetit ja Daam-korvakorut on nimetty tekijänsä lähimpien ystävien ja heidän elämänsä naisten mukaan. Jokainen myyty Söör-rusetti tukee Suomen arktisen luonnon suojelua.

Lue myös:

Tältä näyttää miesten muoti vuonna 2019

Asustesuunnittelija Antonia Hamberg: ”Hyödynnä kivijalkakauppojen myyjien apu”

Viinitrendien ABC – näillä vinkeillä onnistut viinin valinnassa

 

 

 

teksti Jenna Kämäräinen, Anni Nissi, Johanna Rämö ja Taina Risto
kuvat Fabian Björk, Caj Bremer, Sanna Vanninen, Timo Anttonen, Mika Koivula ja valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä