Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kirjailija Sisko Savonlahti jakaa parhaat kirjavinkit kesään – 6 tärppiä

12.06.2019

Kesälukemista laiturinnokkaan? Toimittaja ja kirjailija Sisko Savonlahti listaa lukutärpit lomalle.

1. Cat Marnell: How to murder your life: A Memoir (Simon & Schuster)

“Kauneustoimittajana työskennelleen Cat Marnellin omaelämäkerta kertoo kirjoittajansa päihdeongelmasta. Marnell kirjoittaa hauskasti ja silottelematta, ja vaikka tapahtumista on kulunut vain vähän aikaa, tuntuu MySpacen höyryinen ajanjakso nostalgiselta.”

2. Saara Turunen: Sivuhenkilö (Tammi)

“Kirja kertoo yksin asuvasta naisesta, joka ei ole parisuhteessa eikä etsi aktiivisesti ketään rinnalleen. Turunen kirjoittaa hienosti, ja romaanissa on kohtia, jotka saivat minut itkemään. Lue tämä, jos tunnet olosi ulkopuoliseksi tai yksinäiseksi.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

3. Jessi Klein: You’ll grow out of it (Grand Central Publishing)

Jessi Klein on koomikko Amy Schumerin käsikirjoituspari ja vähintään yhtä hauska tarinankertoja. Kirja on kokoelma Kleinin omaan elämään pohjautuvia tekstejä, joita hän esittää myös stand up -keikoillaan. On helppo samaistua ihmiseen, joka yrittää paljon, mutta jonka elämä ei mene aina suunnitelmien mukaan.”

4. Candace Bushnell: Sinkkuelämää (Tammi)

“Alkuperäiset kolumnit eivät ole yksi yhteen sarjan kanssa. Kirjoittaja raportoi lakonisella ja hauskalla tyylillä menestyneiden, kaiken nähneiden nykiläisten tekemisistä. Tekstit ovat toisistaan irrallisia, minkä vuoksi kirja sopii loistavasti rantalukemiseksi.”

5. Lena Andersson: Omavaltaista menettelyä (Siltala)

“Päähenkilö tapailee miestä ja on vakuuttunut, että suhde on parasta mitä heille on ikinä tapahtunut. Tunne ei ole molemminpuolinen, mutta nainen sivuuttaa kaikki varoitusmerkit. Romaania on piinallista lukea; ihastuminen saa aikaan järjetöntä käytöstä fiksuissakin ihmisissä.”

6. Nora Ephron: I remember nothing (Knopf Doubleday Publishing Group)

“Ephronin viimeiseksi jäänyt kirja on kokoelma yksittäisiä tekstejä, joiden kantavana teemana on vanheneminen. Ephron kertoo ikääntymisestä terävästi ja hauskasti.”

Lue myös:

Uutta kuunneltavaa: 5x koukuttavimmat podcastit

teksti Johanna Piispa
Kuvat Elle ja kustantamot
Tilaa Elle

Seuraa Elleä