Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Helmikuun puhutuimmat: kuivashampoon kuolema ja kalastajahattujen uusi elämä

08.02.2019

Selvitimme, mihin ihonhoitosarjaan hurahdat ja kenen maalauksista haaveilet helmikuussa.

1. Kulttikosmetiikka: Ordinary

Tehokkaita, edullisia ja vegaanisia – ei ihme, että kanadalaisen Deciemin Ordinary-tuotteet ovat juuri nyt kosmetiikkafriikkien testauslistan kärjessä. Pelkistetyistä puteleista tunnettu Ordinary on kesään asti yksinoikeudella myynnissä Stockmanneilla.

2. Kauneusmuusa: Hunter Schafer

Hunter Schafer on yhdysvaltalainen transgender-aktivisti, taiteilija ja malli, jonka Teen Vogue nosti listaukseensa 21 vaikutusvaltaisimmasta alle 21-vuotiaasta. Kopioi Schaferilta periksiantamattoman asenteen lisäksi päättäväinen katse – ja kulmat, jotka on harjattu paikoilleen värittömällä kulmakarvageelillä. Bye bye teräväpiirteiset Angry birds -kulmat, tervetuloa muodoiltaan pehmeämmät karvat, jotka mätsäävät hiusten väriin.

3. Ilmiö: Kuivashampoon kuolema

Huonoja uutisia meille, jotka käyttävät enemmän kuivashampoota kuin suihkua! Hiusgurut ja kauneuden edelläkävijät skippaavat tänä keväänä kaikki turhat muotoilumömmöt ja palaavat alkuruutuun: pesemään hiuksensa tarvittaessa päivittäin tai vähintään jokaisen hikipitkän päivän jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

4. Näyttely: Karoliina Hellberg Didrichsenin taidemuseossa

Kuvataiteilija Karoliina Hellbergin työt ovat unenomaisia tuokiokuvia ja kurkistuksia kuvankauniisiin palatseihin ja huviloihin. Veikkaamme, että taiteilija on elänyt edellisen elämänsä ranskalaisissa château’issa tai italialaisissa palazzoissa.

Pro Arte -palkitun Karoliina Hellbergin näyttely Didrichsenin taidemuseossa 25.1.–5.5.

5. Workshop: Kollaasikerho

Ellen kuvittajana toimiva Aliisa Ahtiainen järjestää Helsingissä kollaasityöpajoja, joissa kuka tahansa voi päästää luovuutensa valloilleen. Jos aikuisten askartelukerho kutkuttelee, tsekkaa tulevat teemat täältä. Vinkki: Kollaasien askartelu on muuten myös loistava ohjelmanumero polttareihin tai babyshowereihin!

Collage Club Helsinki.

6. Laatuleffa: Lokki tulee Oodiin

Tässä yksi syy lisää suunnata kohti Helsingin uutta ylpeyttä, keskustakirjasto Oodia. Siellä toimii myös klassikko­leffojen ja muiden arkistoaarteiden Kino Regina. Japanilainen nykyohjaaja Naoko Ogigami on tulossa vieraaksi, kun hänen ohjaamansa Ruokala Lokki (2006) esitetään 23.2.

Kino Regina, Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki.

7. Muotihitti: Lierilätsä

Kevätnäytöksissä yksi päähine oli ylitse muiden: kalastajahattu. Ysäriräppäreiden suosikkilakkia nähtiin niin kukkakuviollisena, paljettipintaisena kuin neuleversiona. Lörppälierinen hattu näyttää uudelta vakosamettisena. Yhdistä se johonkin skarppiin, kuten hyvin istuvaan bleiseriin, ja raikkaan näköinen kaupunki­look on valmis.

8. Kylpyherkku: Hedelmäpommeja

Lushin hedelmäiset kylpytuotteet tuoksuvat juuri siltä, miltä näyttävätkin – suosikkimme on persikkainen Peachy-kylpypallo. Mutta pidä kiirettä: ystävänpäivän erikoistuotteet ovat myynnissä vain rajoitetun ajan!

9. Kirjasuosikki: Ajattele koti uusiksi

Lifestyle-guru Sara Karlsson jakaa vinkkejä parempaan kotoiluun. Yllättävää kyllä, uutuuskirjassa ei ole valokuvia, sillä kirjoittajan mukaan kuvien mukana tulisi väistämättä tarjottua lukijalle jotain tiettyä sisustustyyliä. Karlssonia kiinnostaa päinvastainen lähestymistapa: kodin rakentaminen ihmisen tarpeista ja haaveista käsin.

Asioita jotka tekevät kodin. Otava.

10. Suomi-design: Klaus Haapaniemen valloitus

Babylon Berlin on yksi vuoden kehutuimmista TV-produktioista, eikä vähiten huikean lavastuksen takia. Berliiniin sijoittuvasta sarjasta voi bongailla Klaus Haapaniemen sisustustekstiilejä. Cosmic Whales -matto, Rabbit Throw -peite ja tyynyt ovat kuin luotuja 1920-luvun lopun tunnelmallisiin buduaareihin.

Lue myös:

TOP 10 matkailutrendit: Ilmastotekoja ja eksottisia kylpyjä

Saappaat ovat talven ykkösvalinta – valitsimme 5 parasta paria

Vuoden paras shampoo, ripsiväri ja 12 muuta kosmetiikkahittiä

teksti Jenna Kämäräinen, Anni Nissi, Johanna Rämö ja Taina Risto
kuvat Imaxtree, valmistajat, Daniel Nadel ja Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä