Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Heippa! Miten teidän viikonloppu on sujunut? Me ei olla tehty paljoakaan mitään erikoista, sillä viimeiset kaksi päivää täällä satoi aivan kaatamalla. Täysin taukoamatta… Ollaan siis hengailtu vaan ja syöty hyvin. Tänään oli ihana herätä parin päivän sateen jälkeen auringon paisteeseen. Ja nyt koko tulevalle viikolle on luvattu onneksi hyvää säätä. Mäkin pääsen vihdoin ehkä altaan reunalle makoilemaan. Seuraavaksi mä alan kuvaamaan teille uutta videota, joka tulee heti alkuviikosta ulos. Saa nähdä miten kauan mulla tuossa menee, mutta tavoitteena olisi lähteä vanhempieni hotelille lounaalle. Ajattelin myös nyt tänään illalla saada teille kysymyspostauksen kasaan, eli nyt tänään ehditte vielä käydä jättämässä kysymyksiä tähän postaukseen.

PS. Unohdin melkein toivottaa teille kivaa vappua, eli viettäkää siis oikein ihana vappu <3

Hi! How has your weekend been? We haven’t really done much since it has rained two days non stop. So we’ve just been hanging and eating good food. Today it felt extra nice to wake up to the sun shine after the rainy days. And I think the weather should stay good from now on. Maybe it’s time I’ll also go and lay by the pool. Next I have to shoot a video, that will come out in the beginning of the week. Will see how long that will take, but I’m trying to make it so I can go and have lunch at my parents hotel. I also thought to answer to your question today in the evening. So if you have some question feel free to ask them here

YouTube Preview Image

 Heippa ja kivaa lauantaita! Mä kuvasin teille torstaina päivä mun kanssani videon. Oon nähnyt tällaisia jotka on toteutettu niin että näytän jokaiselta tunnilta mitä oon tekemässä juuri silloin. Kertokaa ihmeessä mitä piditte tästä! Musta oli ainakin super hauska toteuttaa tätä. Ja voitte taas tietenkin laittaa toiveita seuraavan videon suhteen tulemaan :) Kivaa viikonloppua!

Hi and I hope you’re having a great Saturday! I filmed a day with me vlog on Thursday. I’ve seen these videos where you show every hour what you are doing, so I decided to do it like that too. So tell me what you guys thought! At least it was super fun for me to do this. And of course you can again tell me if you have some wishes for the next video :) Have a nice weekend!

Hei miulla on menny aivan ohi, onko Daniel reissussa mukana? Vai oletko vain oman perheesi kanssa?

Vastaus: Mä koen että Daniel on osa perhettä, siksi taisin sanoa vaan että lähdetään perheen kanssa. Mutta hän on tosiaan mukana täällä! :)

Kauanko olet marbellassa?

Vastaus: Kuukauden.

Missä asutte sielä?

Vastaus: Ollaan vuokrattu asunto täältä koko ajaksi.

Miten vuokrasitte sen?

Vastaus: Vuokrattiin HomeAway sivuston kautta.

Onko miten hintava?  (Itseä kiinnostaisi kans sikana matkustaa sinne:) )

Vastaus: Mikä nyt on hintava kenellekin. Jos tarkat hinnat kiinnostaa, ja oot omaa reissua suunnittelemassa niin kannattaa vaikka selailla juuri tuota HomeAway sivustoa. Hinnat vaihtelee alueittain, haluatko asunnon vai talon yms.

Yövyttekö yleensä hotellissa vai vuokraatteko asunnon lomanne ajaksi?

Vastaus: Yövytään aina hotellissa, mutta nyt ollaan vuokrattu asunto kun ollaan pidemmän aikaa ja meitä on isompi porukka. Ei olisi mitään järkeä asua kolmessa huoneessa hotellissa kuukauden ajan.

Mistä kaikkialta kannattaa etsiä vuokra-asuntoa loman ajaksi? Luotettavia sivustoja?

Vastaus: HomeAway on musta hyvä, mutta tietenkin kaikilla sivuilla pitää olla tarkkana ennen kun mitään maksaa. Ja sitten on tietenkin Airbnb, josta löytyy myös paljon, mutta sama sielläkin. Ikinä ei oo pienestä taustatutkimuksesta haittaa. Näin voit ainakin yrittää välttyä mahdollisilta ylläreiltä. Voit myös googlettaa alueen jolle oot matkustamassa ja laittaa perään tyyliin rent apartment/house ja sieltä yleensä löytyy myös yrityksiä, jotka vuokraavat kohteita. He voivat myös auttaa etsimään oikeaa kohdetta sun tarpeille, järjestää kyydityksiä kentältä ja auttaa muissa kysymyksissä.

Onko sinulla kokemusta millaista on matkustaa ilman luottokorttia? Onko vaikeaa esimerkiksi varata ja saada hotellia?

Vastaus: Ei itse asiassa oo paljoa kokemusta, mutta kyllä kuitenkin depit -kortilla pitäisi pärjätä. On mullakin ollut tilanteita joissa oon ollut hotellissa, ja mulla ei oo ollut muuta kuin electron kortti mukana. Tällöin yleensä hotelli on ottanut jonkun summan mun kortila varaukseen “varuiksi” yöpymiseni ajaksi, ja lähdön yhteydessä summa vapautetaan. Jos sua huolestuttaa hotellin puolesta niin soita vaikka sinne etukäteen ja kysy mikä on heidän käytäntönsä. Näin ei tuu mitään yllätyksiä kun saavut sinne.

Oletko huomannut että kummasta tuk/hki on nopeampi/edullisempi lentää prahaan?

Vastaus: Musta molemmista löytyy hyvin edullisia lippuja, kun varaa ajoissa ja jos pystyy joustamaan päivissä. En oo nyt 1,5 vuoteen Helsingistä Prahaan ostanut lippuja niin en uskalla alkaa mitää hinta-arvioita heittämään, kun varmaan tässä ajassa nuo hinnat on ehtineet jonkin verran muuttumaan. Tukholmasta on kuitenkin parikymmentä minuuttia lyhyempi lento.

Kivaa torstaita teille!

YouTube Preview Image

Yritin tosiaan saada dronen lentämään eilen ensimmäistä kertaa, ja se ei sujunut ihan yhtä mutkattomasti mitä olin odottanut. En yhtään tiennyt että koko laitteen käyntiin saaminen on jo itsessään noin iso prosessi. Kaikki laitteet täytyi ladata, kasata dronea, ladata appi, tehdä päivityksiä, saada itse drone ja ohjain toimimaan keskenään, kalibroida komppassia.. Ja mitä vielä, siltikään en saanut koko dronea ilmaan. Ajattelin tänään illalla ottaa huomenna uuden yrityksen, koska eilen sähelsin tuon kanssa tosiaan ihan koko päivän niin tänään ehkä vaan yritän katsoa ohjevideoita. Huomenna sitten yrittää uudestaan, kun mulla on enemmän tietoa.

Nyt me ollaan juuri lähdössä isoon ruokakauppaan tekemään kunnon ruokaostokset. Tarvitaan tänne ihan kaikkea pesuaineista, ruokiin sekä mausteisiin. Sen lisäksi ajattelin että tänään on ehkä korkea aika purkaa matkalaukku kunnolla kaappeihin, asettua siis kodiksi toisin sanoen.

Huomenna ajattelin kuvata videon, jossa kuvaan koko päivän pätkän jokaiselta tunnilta. Aamusta iltaan! Mitä sanotte, kuulostaisko kivalta idealta? Ja jos teillä on jotain toiveita niin laittakaa tulemaan. Muistakaa myös käydä jättämässä mulle kysymyksiä tähän postaukseen niin vastaan teille niihin loppuviikosta täällä blogissa.

So I tried to have a first flight with my drone yesterday, and that didn’t go as I had planned. I had no idea that it is so much work just to get everything going. I had to charge all machines, put together the drone, download and app and do many updates on it, get the aircraft and the remote controller to sync, calibrate the compass.. And still I wasn’t able to get the drone in the air. I thought to have a new try tomorrow, because yesterday I really spent the whole day with it, so today I just watch some tutorials and then I’ll try it again when more knowledge.

Now we are about to go to a hypermarket to do some grocery shopping. We need everything here from detergent to food to spices. I also thought it would be about time to unpack my luggage and make it feel like home in here. Settle in. 

Tomorrow I’ll film a every hour of my day video. I’ll film clips from morning till evening! How does that sound? And if you have any wishes, what would you like to see on my channel just let me know. If you have some questions, feel free to ask them on this post and I’ll answer all questions at the end of the week here on my blog.