Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

1

– Tee check in kotona heti kun se on mahdollista. Pääset muun muassa varaamaan paikan koneesta itsellesi. Mulle mikään ei oo kamalampaa kuin joutua istumaan ihan koneen perällä tai joutua keskipaikalle tuntemattomien ihmisten keskelle. Siksi chekkaan ajoissa itseni lennolle ja varmistan näin että saan hyvän paikan. Tai ainakin niin hyvän mitä vaan mahdollista! Mä tykkään istua mahdollisimman edessä tai siipien kohdalla, ikkunapaikalla. Tiedätte että oon lentopelkoinen, joten mua helpottaa kun voin katsoa ikkunasta ulos nousun ja laskun aikana. Jos taas kaipaat esimerkiksi lisää jalkatila niin paikka kannattaa varata hätäuloskäyntien kohdalta.

– Do the check in already at home as soon as possible. This way you get to choose your seat in the plane. I hate it if I have to sit all the way back of the plane or if I end up on the middle seat with some strangers. That’s why I always check in as soon as I can and this way make sure that I get a good seat. Or at least as good as possible! I like to sit on the front or in the middle by the wings. And on a window seat. You guys know that I’m afraid to fly so it helps when I can look out from the window when we take off or land. If you want more leg space on the flight you should book a seat by the emergency exits. 

– Yritä pakata käsimatkatavarat mahdollisimman fiksusti niin että kaikki on helposti löydettävissä. On turhauttavaa koneessa pienessä tilassa kaivella laukkua ja yrittää etsiä jotain. Yritä pitää käsilaukkuni myös mahdollisimman kevyenä. Ei ole kiva kantaa super painavaa laukkua ympäriinsä kentällä ja kohteeseen saavuttaessa. Pienet matkalaukut joita voi rullata on musta super käteviä! Mä myös pakkaan aina kaikki tärkeimmät jutut kuten passin, lompakon, lentoliput ja niin edelleen erikseen pienempään laukkuun jota kannan olalla mukana. Näin nuo tavarat on helposti käden ulottuvilla kun niitä tarvitaan.

– Try to back your carry on smartly and so that everything will be easy to find. It so frustrating to try to dig out something from your purse when you don’t have that much space. I always try to back my carry on as light as possible. It’s not nice to walk around in the airport or when you arrive to the destination if your bag weights a lot. The small luggages that you can just roll are super handy! I always also back all the important stuff like passport, phone, ticket and all that to a smaller purse. This way everything is easy to take out when needed!

– Muista syödä hyvin ja juoda paljon vettä! Erityisesti veden juominen lennolla on tärkeää. Lennon jälkeen olo on helposti väsynyt, iho tuntuu kuivalta ja mä esimerkiksi saan myös helposti päänsäryn matkustaessa jos en muista juoda. Veden juominen kuitenkin auttaa tähän kaikkeen! Muista myös että kahvi ja alkoholi kuivattavat kroppaa entisestään eli tällöin etenkin on erityisen tärkeää muistaa juoda paljon.

– Remember to eat well and drink lots of water! It’s especially important to drink lot of water on the flight. After the flight you easily feel so tired, like your skin is really dry and for example I easily get a headache after traveling if I don’t remember to drink. Drinking water really helps to everything! Remember too that coffee and alcohol dry out your body so then especially you should drink more water. 

– Matkusta mukavissa vaatteissa. Mulla on yleensä päällä joko farkut tai shortsit ja pitkähihainen paita. Sen lisäksi jos mulla on näin kesäisin sandaalit jalassa niin otan aina sukat mukaan koneeseen. Koneissa on kuitenkin usein vähän viileä. Jos siis palelee helposti niin ota mukaan myös kevyt pitkähihainen jonka voit vetäistä koneessa vielä päälle. Johonkin huppariin on myös ihana käpertyä nukkuessa.

– Travel in comfy clothes. I usually just put on jeans or short and a shirt. In the summer if I’m wearing sandals I always bring socks to the plane with me. It’s always a bit colder in the planes so the socks are so nice to put on when flying. And if you get cold easily you should bring an extra sweater with you. It also nice to snuck in a hoodie when you are planing to sleep.

– Nukkumisesta puheen ollen, jos suunnittelet nukkuvasi lennolla varaa mukaan korvatulpat, silmälappu ja niskatuki. Koneessa voit vielä pyytää vilttiä. Näin nukkuminen sujuu huomattavasti mukavammin. Korvatulpat on muutenkin hyvä pitää lennoilla mukana. Näin voit rauhassa keskittyä lukemaan kirjaa tai tekemään omia juttujasi.

– When talking about sleeping if you are planing to do that remember to bring ear plugs, an eye patch and a neck pillow. In the plane you can also ask to get a blanket. This way the sleeping is much more comfortable. The ear plugs are good to have with you anyways. You can just put them on if you want to read a book, relax or just do your own thing.

– Varaa aina jotain tekemistä lennolle. Mä otan nykyään esimerkiksi aina kirjan nykyään mukaani. Jos matkustat kaverin kanssa niin korttien pelaaminen on myös musta on ihan parasta ajanvietettä! Ei kannata luottaa siihen, että koneessa oleva wifi toimii. Mulle on käynyt juuri silloin niin kun en oo varannut mitään tekemistä mukaan ja siinä sitten oon parin tunnin ajan vaan selaillut omia kuvia ja lukenut lentokoneessa olevia lehtisiä. Siinä vasta aika alkaakin tuntumaan pitkältä.

– Always bring some entertainment with you. Nowadays I always have a book with me. Or if you a traveling with a friend it’s so much fun to play cards on the plane. You should never trust that the planes wifi actually works. It has happened to me when I haven’t brought like anything with me except my phone.. Nice to scroll your own pictures on your phone and read the airplanes own magazine and just try to entertain yourself for couple of hours. That if something makes the time feel so long.

– Lataa puhelimen, tietokoneen tai iPadin akut täyteen ennen lentoa! Pitkälle lennolle kannattaa hankita “power bankin” ostamista. Ei myöskään ole kiva saapua kohteessa kentälle ja ensimmäisenä joutua metsästämään paikkaa jossa pystyy lataamaan.

– Remember to charge your laptop, phone and/or iPad before the flight! If you’ll have a longer flight you might consider bringing a power bank with you. It’s not nice to arrive to the destination and first thing you have to look for is where you can charge your phone.

– Muista aina tarkistaa kentällä odotellessasi lentoa tai lennolta lähtiessä että otat kaikki tavarasi mukaan! Etenkin lennon jälkeen jos olet kaivellut laukkuasi tai laittanut tavaroita koneessa olevaan pieneen taskuun niin on hyvä tarkistaa kahteen kertaan että kaikki on tullut mukaan.

– Also always to remember to check that you have everything with you. Especially when leaving from the plane. 

– Ole kärsivällinen ja ystävällinen. Matkustaessa tapahtuu ja saattaa sattua. Lennot ovat myöhässä, joku istuu vahingossa juuri sinun paikallasi, ihan mitä tahansa. Hymyllä ja positiivisella asenteella selviää pitkälle :)

– Be patient and nice to everyone. When traveling things can happen. The flight can be delayed, someone might accidentally be sitting on your seat or what ever. A smile and a positive attitude will take you far :) 

moi

Oletko viihtynyt hyvin tummalla tukalla?

Vastaus: Joo oon viihtynyt. Tykkään näistä edelleen päivä päivältä vaan enemmän ja enemmän! Oli  ehdottomasti oikea ratkaisu värjätä. Muistan vieläkin niin hyvin sen päivän kun marssin Helsingissä kampaamoon. Mua jännitti niin paljon, että millainen lopputulos tulee oikein olemaan. Enkä silloin kertonut suunnilleen kuin Danielille ja ihan parille muulle kaverille että aion värjätä hiukset. En halunnut että kukaan yrittää puhua mua ympäri. Onneksi siis kuuntelin vain itseäni!

How have you been feeling about your dark here? 

Answer: I’ve been really liking it. I still like it more and more everyday! So it was defiantly a right decision to dye my hair. I still remember the day that I walked in to the hairdresser in Helsinki. I was so nervous how I will end up looking. And I didn’t tell almost to anyone that I was actually going to do it. I think just Daniel and couple of other knew. I didn’t want that anyone would try to talk me out from it. So I’m happy that I just listened to myself! 

Kuinka usein joudut värjäämään tyven?

Vastaus: Noin kolmen tai neljän viikon välein.

How often you need to dye your hair? 

Answer: Like every 3 to 4 weeks.

Minkä ikäinen Daniel on?

Vastaus: 22 ! Ollaan siis Danielin kanssa samana vuonna syntyneitä.

How old is Daniel? 

Answer: 22! So we are both born in the same year. 

Parhaat katsomasi tv-sarjat?

Vastaus: Ihan ehdottomasti Game Of Thrones ja Moder Family. Mitkään sarja ei musta pysty vetämään vertoja noille kahdelle!

What are the best TV-series that you’ve watched?

Answer: Absolutely Game Of Thrones and Modern Family. I think that any series can’t compete with those two. 

Syötkö puhtaasti?

Vastaus: Suhteellisen, mutta en mä kuitenkaan mun ruokavaliotani ehkä puhtaaksi kutsuisi. Syön paljon tavallisia kotiruoka. Rakastan lihaa ja kalaa! Sen lisäksi mä syön kohtuudella mitä mulla nyt sattuu tekemään mieli. Mä en jaksa miettiä liikaa jotain tiettyjä ruokavalioita, tykkään vaan kuunnella omaa kroppaani ja mennä sen mukaan. Se toimii mulle kaikista parhaiten!

Do you eat clean? 

Answer: Pretty much yeah. But I wouldn’t would use the word clean when talking about my diet. I just eat a lot of home cooked meals. I love meat and fish! And besides that I just eat what ever I feel for but in reasonable amounts. I don’t have any special diets or anything I just like to listen to my own body and go by that. That work the best for me!

Millä otat kuvat instaan?

Vastaus: Joko kuvat on mun puhelimella eli iPhone 6:lla otettuja tai sitten mun kamerallani joka on siis Canonin 6D ja linssinä mulla siinä on useimmiten 50 mm 1.4/f.

What you use to take your instagram pictures?

Answer: Either I take the pictures with my phone which is iPhone6 or then with my camera which is Canon 6D and the lens is 50 mm 1.4/f. 

 

Olen ymmärtänyt että sinulla on tsekkiläiset juuret. Tunnetko itsesi tsekkiläiseksi, suomalaiseksi tai molemmikai tai joksikin muuksi?

Vastaus: Mulla on ihan täysin suomalaiset juuret eli tunnen itseni ihan suomalaiseksi.

I’ve understood that you have family roots from Czech. Do you feel that you are Czech, Finnish or both or something else?

Answer: I’m fully Finnish so yeah I feel like Finnish. 

Harrastatko mitään liikuntaa?

Vastaus: Joo, käyn salilla muutaman tai pari kertaa viikossa. Nyt kesällä oon tosin käynyt enemmän kävelemässä. Ihan parasta käydä power walkilla heti herättyä ja sen jälkeen hypätä suihkuun sekä syödä aamiainen.

Do you do any sports?

Answer: Yes I go to the gym couple of times a week. Now in the summer I’ve been walking outside more. It’s the best to go and take a power walk first thing in the morning. Then hit the shower and eat breakfast. 

moi1

Mitä kaipaat Suomesta?

Vastaus: Tietenkin ystäviäni sekä isovanhempiani. Helsingissä olessa on myös niin helppoa, kun tiedän tarkalleen missä on mikäkin paikka, mikä bussi ottaa, jos tarvitsen jotain niin tiedän tarkalleen mistä sen saa ostettua ja niin edelleen. Välillä kaipaan myös sitä miten kaikki on keskustassa oikeastaan kävelyetäisyydellä ja sitä miten rauhallista siellä on. Välillä Tukholmassa on aina älyttömästi ihmisiä, ruuhka-aikaan (ja usein ihan muutenkin) päärautatieasemalla esimerkiksi metrolle menessä saa oikeasti tunkea eteenpäin yms.. Helsingissä on sellainen oma kotoisa tunnelmansa, onhan se kuitenkin mun kotikaupunkini ja ehdin asua siellä 22 vuotta.  Sekä tietenkin välillä kaipaan sitä että saan puhua ja hoitaa kaikki asiat ihan omalla äidinkielellään.

What do you miss in Finland?

Answer: Of course I miss my friends and my grandparents. When I’m in Helsinki it’s so easy because I know where everything is, like what bus to take, or if I need to buy something I know exactly where to go and get it and so on. Sometimes I also missed it how everything is in walking distance in the city and it’s much calmer there. In Stockholm in the city it’s always so many people and for example if you go to the main railway station in a rush hours (and else also) you actually have to push your way through.. In Helsinki I really feel like home and no wonder since it is my hometown and I lived there for good 22 years. And of course sometimes I miss talking my native language and getting service in Finnish. 

Lempi drinkki?

Vastaus: Mojitot! Mun sen täytyy olla oikeasti hyvin tehty.

Favourite drink?

Answer: Mojitos! But it has to be well done. 

Haluaisitko asua jossain muussa maassa vielä?

Vastaus: Miksei, kyllä mä olisin ihan valmis lähtemään. Ainahan sitä voi palata takaisin jos ei viihdykään! Ihan tästä näin vaan en ehkä nyt lähtisi kuitenkaan muuttamaan, mutta jos jokin hyvä tilaisuus avautuisi muuttaa työn kautta tai saataisiin jokin hyvä asunto niin miksei.

Would you like to still live in some other country? 

Answer: Why not, I would be ready to go. You can always come back if you wouldn’t end up liking it. Although I wouldn’t just pack my bags and move but if we would end up getting a good opportunity to move like from work or got a good place or something then why not.

Jännittikö sua tukholmaan muuttaminen?

Vastaus: Rehellisesti mua ei jännittänyt ollenkaan. Tiesin että tuun pärjään täällä hyvin ja eihän tästä oo kuin 40 minuutin lento Helsinkiin, jos ikävä sattuu yllättämään.

Were you nervous to move to Stockholm?

Answer: Honestly I wasn’t nervous at all. I knew I would be just fine here and it’s just a 40 minute flight to Helsinki if I would get really homesick. 

Oletko saanut kaikki tavarasi Ruotsiin jo? Millä toit muuttokuorman Ruotsiin silloin viime vuonna?

Vastaus: Ei mulla oo vielä ihan kaikkia tavaroita täällä, mutta ihan kaikkea tuskin oon tuomassakaan. Mulla on osa tavaroista Helsingissä meidän kellarissa. Ne on tosin enemmän sellaisia juttuja en mitä tarvitse ja joita mun täytyisi lähinnä mennä käymään läpi ja viedä vaikka kirppikselle myyntiin. Mä vaan lensin mun tavaroitani tänne. Parhaimmillaan tulin kolmen matkalaukun kanssa :D

Have you brought all your stuff to Sweden? How did you move your stuff to Sweden last year?

Answer: No I don’t have all of my stuff here but I don’t think I will ever actually bring all of my stuff. I have some stuff in our basement in Helsinki. But that is the kind of stuff that I actually don’t need. I should go there and go trough the bags and get rid off all the stuff that I no longer have use for. I just flew my stuff here when I was moving. At the best I flew with three luggages :D 

Oletko koskaan golffannut?

Vastaus: Oon ja pystyn ihan kunnolla pelaamaan.

Have you ever golfed?

Answer: Yes I have and I can actually play. 

Oletko saanut uusia ystäviä Ruotsissa nopeasti ?:)

Vastaus: Joo oon saanut. Mulla oli kivasti täällä jo muutama kaveri valmiina ja sitten oon esimerkiksi Danielin kautta tutustunut paljon uusiin ihmisiin.

Have you gotten friends from Sweden? :)

Answer: Yeah I have. I already had a few people that I knew when I moved and then I’ve gotten to know people through Daniel. 

Oletko ikinä harkinnut lopettavasi blogia?

Vastaus: Hmm. Joskus pari vuotta sitten mulla oli jokin hetkellinen muutaman päivän juttu että oikeasti mietin, että nyt oon saanut tarpeekseni. Se taisi silloin johtua jostain ikävistä jutuista joita netissä juoruttiin, kamalista kommenteista (joku toivoi jopa että lento jolla olin ammuttaisiin alas?!?) ja mulla oli muutenkin paljon omassa elämässäni meneillään niin hetken kaikki tuntui vaan vähän ylivoimaiselta. Silloin mietin että pitäiskö vaan laittaa pillit pussiin. Muuten en oo miettinyt että lopettaisin! Mä pidän ihan älyttömästi bloggaamisesta ja nykyään mulla on niin erilainen suhtautuminen ikäviin kommentteihin, nettikeskusteluihin ja kaikkeen sellaiseen. Ehkä se johtuu myös siitä, että oon nyt myös vähän vanhempi ja toivottavasti vähän viisaampi.

Have you ever thought about quitting your blog?

Answer: Hmm.. I think a few years back I thought about quitting for a few days. Or I felt like I’ve had enough. I think it was something mean rumours that were going on online, mean comments on my blog (someone even wished that the flight I was on would be shot down?!?) and I also had lot going on in my own life so it all felt too overwhelming. I felt like giving up on social media. Else I’ve never thought about quitting! I love blogging. Nowadays I also have a different perspective to all the negative comments, rumours online and all that stuff. Maybe it’s because I’m a bit older and hopefully also a bit wiser. 

moi2

Montako milliä otit huuliin täytettä, onko pysynyt? Oletko joutunut ottamaan injektion useammin?

Vastaus: Oon käynyt laittamassa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla mulla on laitettu milli. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nuo määrät voi näyttää hyvinkin erilaiselta toisella kuin toisella. Riippuen lähtötilanteesta, huulten poimukkuudesta eli siitä miten ainetta “mahtuu”ja niin edelleen. On pysynyt hyvin ainakin tähän asti.

How many mills of fillers you have gotten to your lips? Has it stayed well? Have you done it more then once?

Answer: I’ve taken fillers to my lips twice and in the both times they put it one mill. You should remember that the amount can look really different on different people. It depends so much how your lips look to begin with, how much “space” you have and so on. And yes it has stayed!

Haluaako Daniel opiskella suomea?

Vastaus: Tottakai Daniel on kiinnostunut suomesta ja oon ehtinyt jotain ihan perus juttuja opettaa. Suomi  kuitenkin aika vaikea kieli opetella, se eroaa täysin esimerkiksi ruotsista tai englannista. Ainakaan tällä hetkellä Danielilla ei kuitenkaan oo suunnitelmissa alkaa ihan opiskelemaan suomea.

Does Daniel want to learn Finnish? 

Answer: Of course Daniel is interested of Finnish and I’ve learned him some basic things. But Finnish is a hard language to learn since it’s completely different from Swedish or English for example.. So at least for now Daniel hasn’t planed to go and actually study Finnish. 

Olisi kiva tietää mitä teet yleensä kavereiden kans ihan arkena ja vaikka viikonlopouisin!

Vastaus: Ei mitään erikoista. Käydään ulkona syömässä tai jossain terassilla istumassa, kahvilla, kiertelemässä kaupoissa tai keskustassa, joskus hengaillaan jonkun kotona yms!

It would be nice to know what you usually do with your friends on week days or in the weekends!

Answer: Nothing special. Eat out, sit at some terrace, grab coffees, go shopping or walk around in the city, hang at someones place etc!

Mitä kieliä puhut?

Vastaus: Suomea, ruotsia ja englantia!

What languages do you speak?

Answer: Finnish, Swedish and English!

Minne haluaisit matkustaa juuri nyt?

Vastaus: Espanjaan, koska ollaan lähdössä sinne viikonloppuna. En malttaisi odottaa. Ollaan menossa ensin Marbellaan ja siitä jatketaan Ibizalle. Oon tosi innoissani, koska en oo koskaan käynyt Marbellassa aikaisemmin!

Where would you like to travel right now?

Answer: To Spain since we’ll be going there this weekend. I can’t wait. We’ll go to Marbella and then we thought to continue to Ibiza. I’m really excited since I’ve never been to Marbella before! 

Mikä on erityinen bravuurisi keittiössä?

Vastaus: Sienirisotto! Ihan ehdottomasti. Oon itse asiassa jakanut tuon ohjeenkin täällä blogissa, jos kiinnostaa kokeilla niin löydät sen tästä.

What is your bravura in the kitchen?

Answer: Mushroom risotto. I’ve actually shared the recipe in my blog once before so if you want to try it out you’ll find it here

Mitä blogeja luet aktiivisesti?

Vastaus: Mulla aina vaihtelee mitä blogaja juuri sillä hetkellä seuraan. Tällä hetkellä oon tykännyt lukea erityisesti Marianna Hewittin Life With Me -blogia, VivaLuxuryä ja Wendy’s Lookbook. Sen lisäksi seuraan tietenkin kavereideni blogeja!

What blogs do you read?

Answer: It changes from time to time which blogs are my favourites. At the moment I’ve been reading Marianna Hewitts Life With Me, VivaLuxury and Wendy’s Cookbook. Besides that I follow all my friends blogs of course!

Mitä sun perhe tykkää Danielista?

Vastaus: He todella tykkäävät Danielista aivan mielettömästi <3

What does your family think about Daniel? 

Answer: They really like Daniel a lot <3

Photo 21.7.2016 18.58.32

tanaa

tanaa2

tanaa5

tanaa3

IMG_6166

IMG_6098

Knit Gina Tricot / Shorts H&M / Sandals local boutique at Rhodos 

Niin kuin otsikko kertoo niin ajattelin että tähän väliin on kiva ottaa postaus jossa pääsette taas kyselemään multa kaikkea mahdollista. Laittakaa siis kaikki kysymykset mitä teille vaan tulee mieleen kommentiboksiin tulemaan. Välillä mun on vaikea jakaa paljon itsestäni täällä blogissa, mutta teidän kysymysten kautta mun on helppo vastailla ja kertoa lisää itsestäni teille. Näin tekin pääsette taas vähän paremmin tutustumaan muhun. Ajattelin loppuviikosta alkaa kasaamaan postausta eli ainakin siihen asti voitte laittaa hyvin kysymyksiä tulee. Kertokaa myös haluatteko että vastaan kirjallisesti vaiko videolla.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Like the header already tells it’s time for some Q&A. It’s been while since I did one so I thought that now would be a good time to do one again. So just write whatever questions you have in mind in the comment box down below. Sometimes it’s hard to share stuff about myself here in the blog. I feel like it’s easier for me to tell when you ask and then I can answer and tell more. This way you’ll also get to know me a bit better. I thought to do the answers post in the end of the week so you can send in your questions until that. And tell me also would you like me to write the questions or should I do a video? 

Have a great week everyone!

IMG_5861

Mun blogia pidemmän aikaa seuranneet tietävätkin jo, että oon käynyt Prahassa muutamaankin kertaan. En nyt tarkalleen muista minkä ikäinen kun oltiin käymässä siellä ensimmäistä kertaa, mutta kertoja on joka tapauksessa ehtinyt kertoa enemmän mitä kahden käden sormilla voi laskea. Nykyään osaan aika helposti liikkua ympäri keskustaa, tiedän mistä löytyy mitkäkin kaupat ja kahvilat, missä syödä ja niin edelleen. Musta Praha on aivan mieletön kaupunki, todella kaunis. Siellä on ihana viettää pidennettyä viikonloppua. Kaupungissa on myös mukava, sillä vaikka Prahan keskusta on iso niin joka puolelle pystyy kävelemään. Kannattaa siis varata ainakin päiviä varten hyvät kävelykengät jalkaan! Tässä tulisi mun vinkkejäni Prahaan matkustaville. Ja laittakaa kommenttia tulemaan, jos tykkäsitte tästä ja toivotte mun tekevän tällaisia postauksia jatkossa muistakin kaupungeista joissa vierailen niin tiedän alkaa kasaamaan tällaisia postauksia tulevaisuudessakin :)

The ones that have been following my blog for a longer time already know that I’ve been to Prague quite a few times.  I don’t remember how old I was when we first traveled there but I know I’ve been there more times than I could count with my two hands. Nowadays I know my way around in the city pretty well, know where all the shops are, where to eat and so on. I think Prague is an amazing city. It’s so beautiful! It’s a perfect place to spend a long weekend. I also like because you can walk almost to anywhere even though the city is quite a big. So if you are traveling there I recommend you to bring a good walking shoes with you. Here is some of my tips to all of you who will travel to Prague. And please leave a comment if you liked the post and would like me to do these kinds of guides more in the future. Because if you like this I would be more than happy to start doing more of these in the future :)

prague

wheretostay

Hotel Kings Court

Oon suositellut kyseistä hotellia teille kerran aikaisemminkin täällä blogissa. Mutta mitäpä sitä hyvää vaihtamaan. Hotelli on aivan täydellisellä sijainnilla, aivan keskustan sydämessä. Huoneet ovat kauniit ja siistit sekä hotellilta löytyy myös spa. Oon myös aikaisemmin hehkuttanut heidän mieletöntä aamupalaansa, joka on aivan mielettömän hyvä. Tässä siis samalla hyvä vinkki, vaikka ette kyseisessä hotelissa asuisikaan mutta kaipaatte jotain aamiaspaikkaa niin suosittelen kokeilemaan tätä. Hotellin ravintola on myös hyvä!

I’ve recommended this hotel once before in the blog. But it’s such a good hotel so here we go again. The location is perfect, right in the heart of the city. The rooms are beautiful and clean and they also have a spa at the hotel. I’ve also told you guys that the breakfast is incredibly good. So here is also a tip even if you are not staying at the hotel but need a place to go and have some breakfast. The hotels restaurant is good too! 

Airbnb / Stayinprague

Mulla on myös jonkin verran kokemusta asuntojen vuokraamisesta Prahasta noiden kahden sivun kautta. Prahasta löytyy paljon ihania asuntoja aivan keskustasta. Joten jos ootte kiinnostuneet myös ottamaan asunnon itsellenne niin suosittelen lämpimästi kurkkaamaan nuo molemmat sivustot!

I’ve also had experiences of renting apartments in Prague through those two websites. There is lot of beautiful apartments in Prague right in the city. So if you are interested of renting is suggest that you look through those two pages! 

prague 2

img_8677

wheretoeat

Food Story

Täydellinen lounaspaikka aivan keskustassa, vanhan kaupungin aukion kupeessa. Heiltä saa kaikkea niin hampurilaisia, salaatteja, tuoreita hedelmiä ja mehuja kuin täytettyjä bageleita.. Heidän ideologiansa on että kaikki olisi tuoretta sekä myös terveellistä. Täältä löytyy varmasti kaikille jotakin. Heidän alakerrastaan löytyy myös todella laaja valikoima oluita, joka on kokemisen arvoinen jos tykkäätte erityisesti oluista. Ravintolan sisältä löytyy myös pieni ruokakauppa, jossa myydään juustoja, tuoreita leikkeleitä, viinejä ja muuta pientä.

A perfect place to have lunch right in the city. You’ll find the place close by from the Old Town square. From there you can get anything from burgers, salads, fresh fruits and juices to stuffed bagels. They idea is to have everything as fresh and healthy as possible. So from here you’ll find something for everyone. In the downstairs they have a quite a good selection of different beers. So if you are interested on that I recommend to check it out. They also have a little store inside and from there you can buy cheeses, salami and ham, wine and other small stuff. 

Wine Food Market

Tämä paikka on samaa ketjua mitä tuo “Food Story” ja ehdottomasti myös käymisen arvoinen. Paikka on kuin kauppa, josta suoraan valitset eri tiskiltä mitä haluat ja he valmistavat ruuan sinulle. Keittiö on italialainen ja Välimeren henkinen. Tunnelma on kotoisa ja ruoka on mielettömän hyvää. Samalla tavalla heiltä voi myös ostaa juustoja, ruokaa yms. mukaan kotiin.

This place is the same chains as the “Food Story” and definitely also worth of going to. The place is like a market where you choose from the different counters what you want and they will cook it for you. The kitchen is Italian and Mediterranean. The atmosphere is really cozy and the food is amazing. Same like the other place you can also buy cheeses and foods to go with you. 

Bruxx

Vielä yksi paikka joka sopii hyvin niin lounaspaikaksi, tai miksei myös päivällistä varten. Heidän listaltaan löytyy vähän kaikkea, mutta itse suosittelisin kokeilemaan erityisesti jättikatkarapuja tai simpukoita tulisessa kastikeessa. En muista milloin olisi viimeeksi syönyt yhtä hyvät annokset noista, mitä tuolla sain. Muukin ruoka tuolla on todella hyvää. Ravintolalla on myös ihana terassi, jossa voi kesäaikaan syödä ulkona.

One more place that is perfect for lunch or why not also for dinner. They have little bit of everything on their many but I would recommend to try out there king size prawns or spicy mussels. They are just amazingly good but obviously the other dishes are good as well. They also have a nice terrace outside where you can enjoy your meals during the summer time.

IMG_5859

prague3

V Zátiší

Vihdoin päästään mun suosikkiravintolaani Prahassa! En voi varmaan tarpeeksi hehkuttaa miten hyvää ruokaa heillä on. Oonkin ehtinyt käydä syömässä täällä jo muutamankin kertaan. Heidän ruokansa on enimmäkseen sekoitus Tsekkiläistä sekä Intialaista ja suosittelisin kokeilemaan heidän maistelumenuta sekä valitsemaan viinit jotka kuuluvat siihen. Ravintola on myös kaunis ja palvelu on hyvää. Ravintola on vähän kalliimpi mitä normaalisti Prahassa, mutta ehdottomasti koko rahan arvoinen.

Finally I get to mention my favourite restaurant in Prague! I just can’t point enough how amazing the food is there. I’ve actually had time to eat here couple of times since I love to place so much. They kitchen is mostly a good mix of Czech and Indian. I would recommend to try out there tasting menu and the wine pairings with it. The restaurant is beautiful and the service is top notch. It’s a bit more pricier then normally in Prague but defiantly worth it. 

Marina Grosseto

Kyseessä on iso vene, josta on aivan mielettömät näkymät Kaarlen sillalle sekä Prahan linnalle. Erityisesti illan hämärtyessä ja kaupungin kauniiden valojen ansioista paikka on todella tunnelmallinen. Täydellinen tapa viettää kesäistä iltaa ulkona nauttien näkymistä. Ruoka on myös hyvää! Täältä kannattaa tosin varata pöytä etukäteen, jotta pääsette varmasti nauttimaan päivällistä ja erityisesti jotta saatte hyvän pöydän. Ehdottomasti myös kokemisen arvoinen paikka.

It’s a big boat with a great views to Charles bridge and to the castle. Especially when the sun starts to sets and you get to see all the city lights the atmosphere is really wonderful. Perfect way to spend a summer evening outside enjoying the views. The food is also good! You should book a table beforehand to make sure you will get to eat there and also that you will get a good table. Absolutely worth of going to. 

img_8772

Grosseto Pizzeria 

Ravintola sijaitsee keskustan ulkopuolella, mutta paikalle pääse helposti esimerkiksi metrolla. Ravintola ei itsessään ole mitenkään erikoinen ja paikka on erityisesti paikallisten suosima, koska heidän pizzansa ovat aivan älyttömän hyviä. Jos siis kaipaatte hyvää pizzaa ja paikallista tunnelmaa niin suosittelen kokeilemaan tätä!

The restaurant is outside of the city central, but you can get there easily with the subway. The restaurant in it self isn’t anything special and there is mostly local people because there pizzas are truly so good. So if you are looking to experience little bit of local atmosphere and want some good pizza I recommend you try this one out!

IMG_5864

praguenight

otherstuff

Jazz Boat 

Jazz boat on nimensä mukaisesti vene, jossa on livemusiikkia. Vene seilaa Vltava joella aina iltaisin kahdeksan jälkeen. Musiikki ja tunnelma ovat todella kokemisen arvoiset, myös näkymät ovat mielettömät ja palvelu on hyvää. Jos haluatte niin täällä on mukava istua ja viettää iltaa. Yksi jutuista, joka mun mielestä kannattaa kokea Prahassa. Paikalla on myös mahdollista syödä illallista ja ruoka on kuulemma hyvää. Veneelle ei kuitenkaan valitettavasti oteta lapsia ollenkaan!

Jazz boat is a boat as you can guess by the name and they have live music there. The boat cruises on the Vlata river every evening after eight o’clock. The music and atmosphere as absolutely worth of experiencing. Also the views are truly amazing. If you just want to enjoy and have nice evening this a place to do it. This is one of the thing I think you should experience when visiting Prague. You can also have dinner there and the food is good by what I’ve heard. They unfortunately don’t let children on the boat at all! 

Prince Hotel Roof Top Restaurant

Jos haluatte käydä ihastelemassa Prahaa kattojen yläpuolelta niin suosittelen käymään Prince hotellin kattoterassilta. Erityisesti iltaisin koko kaupunki näyttää aivan mielettömältä. Täältä aukeaa näkymät muuan muassa vanhan kaupungin aukiolle ja astronomiselle kellolle. Täydellinen paikka istua illalla ja tilata vaikka drinkit!

If you want to see Prague from above you should visit Prince hotels roof top. Especially in the evenings the whole city looks so beautiful. From here you are able to see the Old Town Square and the Astronomical clock. Perfect place to sit in the evening and enjoy a drink!

Zizkov TV Tower

Tämä on vähän aivan keskustan ulkopuolella, mutta toinen paikka josta on aivan upeat näkymät Prahaan. Heiltä löytyy myös ravintola, jossa voi syödä ja ihastella näkymiä samalla. Omat kokemukseni ravintolasta eivät kuitenkaan ole mitenkään erityiset. Ruoka on perus hyvää, mutta ei mitenkään erityisen hehkutuksen arvoista. Täällä voit kuitenkin halutessasi käydä päivällä tai vaikka alkuillasta nauttimassa lasilliset.

This a bit far away from the centrum but they view is just breathtaking. You can see the whole Prague from here. They also have a restaurant here where you can eat and enjoy the view. My experience from the restaurant isn’t that special. The food is just average. So here it’s also possible to stop by just for a drink or for a glass of wine. 

Hamlets Toy Shop

Tämä on nyt vähän erilainen mitä nämä muut, mutta ehdottomasti mainitsemisen arvoinen ja ehkä sellainen jossa ei muuten tulisi käytyä. Nimittäin Europaan suurin lelukauppa! Nuorimmille tämä on aivan paratiisi, mutta vanhemmillekin liike on sellainen johon on mieletön kurkata sisälle. Liikkeessä kaikki on laitettu aivan viimeisen päälle ja paikka on mieletön. Sisältä löytyy niin karusellia kuin pallomertakin. Suosittelen käymään täällä sisällä!

This a bit different then the other but still worth of mentioning and maybe a place that you might not think to visit other wise. I’m talking about the Europe’s largest toy shop! For younger once this is a paradise but I think also adults will be curious to check it out. Everything is just done so well and it’s incredible! Inside they have things like carousel and so on. I really recommend that you stop by! 

IMG_0744

12-4

Kaikki tavallisimmat vaateliikkeet kuten Zara, Mango, Bershka, jne. löytyvät Venceslauksen aukion läheisyydestä aivan keskustasta. Tuolta alueelta löydät paljon liikkeitä aivan toistensa vieri vieressä.

All the basic stores like Zara, Mango, Breshka, etc. are located by the Venceslauksen aukion right in the centrum. There you find a lot of stores right next to each other. 

Palladium 

Palladium on ostoskeskus, joka on myös aivan Prahan keskustassa. Kauppakeskuksesta löytyy yli 200 liikettä eli tänne kannattaa ehdottomasti suunnata myös pyörimään. Heiltä löydät muun maussa MACin oman liikkeen sekä Sephoran.

Palladium is a mall located also right in the centrum of Prague. In the mall you find over 200 shops so if you are into doing some shopping you should defiantly also go walk around in there. From there you can for example find MAC and Sephora. 

Parizska Street

Vaikka ette olisikaan ehkä ostamassa täältä mitään niin tällä kadulla kannattaa kuitenkin käydä pyörähtämässä. Katu on nimittäin todella kaunis kaikkine valkoisine rakennuksineen. Muuten Parizska kadulta löydät kaikki “high end” -liikkeet kuten Cartier, Hermes, Dior ja niin edelleen!

Even though you wouldn’t be looking to buy anything from here you should still go and walk around in the Parizska street. It’s beautiful with all the white buildings. Else this is the place to find all the high end stores like Cartier, Hermes, Dior and so on! 

img_8751

Kyselkää ihmeessä, jos teille jäi kysymyksiä niin yritän auttaa parhaani mukaan. Toivottavasti te Prahaan suuntaavat nautitte kaupungista yhtä paljon mitä mä!

Just ask if you have any questions and I will help as much as I can. If you are traveling to Prague I hope you enjoy the city as much as I have!