Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pukeudu

Lue koko juttu

Kukkamekoissa on jotain kovin tyttömäistä. Sana jota tavallaan kovin vihaan. Herkkää, kukkaista ja siroa. Kaikki sanoja, jotka eivät ehkä kuvaa allekirjoittanutta ihan parhaiten. Liehuvat kukkamekot tuovat mieleen myös loman ja auringon. Kaikki asioita, joista ei tarvitse huolehtia ihan vähään aikaan.

Mutta koska päättäväisenä naisena haluan suklaata, mutten kaloreita, sekä käyttää kukkamekkoa, mutten olla tyttömäinen, niin asiaan on keksittävä ratkaisu.

Ehdotan itselleni ratkaisuksi eri tyylien sekoittamisen (monen muun asian lisäksi). Kun romanttiseen kukkamekkoon yhdistää kiiltonahkaiset buutsit suoraan Matrixista, sekä hieman revityn farkkurotsin circa Thelma ja Louise, ei lopputulos enää olekaan niin pieni talo preerialla.

Kuka keksisi saman ratkaisun suklaallekin?

Farkkutakki: Garcia Jeans
Mekko: Diane Von Furstenberg
Kengät: Dr. Martens
Laukku: Chanel

 

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Tuntuu siltä, että ihmiset ovat alkaneet kyllästyä hyvinvointitrendeihin. Aiheeseen, ja sen ympärillä vellovaan buumiin, eivät toki omaan hyvinvointiinsa. Kyllästyneitä vihermehuihin, meditaatioon, vuorikristalleihin, guruihin ja gluteenittomaan ruokavalioon.

Hyvinvointi on miljoonabisnes. Ihmiset blendaavat tiensä onnellisuuteen ja lisäävät sekaan hieman lehtikaalia. Erilaisia hyvinvointitrendejä tulee ja menee. Niiden mukana uusia bisneksiä syntyy ja kaatuu. Kuka sitten keksiikään sen seuraavan avaimen onneen, voi naureskellen ja paljain jaloin samoilla pankkiin.

Voi kun kokonaisvaltainen hyvinvointi olisikin niin helppoa kuin bullet proof kahvin nauttiminen aamuisin ja suolihuuhtelu luonnonmukaisella viherjauheella. Jotain kovin ihanaa on ajatuksessa, että olisimme vain ja ainoastaan itse vastuussa omasta hyvinvoinnistamme.

Jotenkin kuitenkin tuntuu, että tässä maailmassa, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja jossa näkymättömät tahot ohjailevat ympäristöämme, ei pelkällä vihersmoothiella vielä oteta elämää haltuun.

Toki olen itse ensimmäisenä tarttumassa kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Myönnän, että aamuinen hotjooga ja hengitysharjoitukset tekevät hyvän olon. Kun siihen vielä lisää lusikallisen manukah-hunajaa ja inkiväärishotin tuntee todellakin olevansa oman itsensä rouva. Hyvä olo kestää ainakin siihen asti kun istahtaa sohvalle ja avaa uutislähetyksen.

Nahkatakki: Acne
Koru: Chanel
Paita: Zadig&Voltaire
Farkut: Mango
Kengät: Ecco

 

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Katson parvekkeen ikkunasta kun ihmiset juoksevat Mustikkamaalta vasten rajua tuulenpuuskaa, jonka mukana lentää rakennustelineiden osia ja muuta pientä irtotavaraa. Osa ihmisistä kaatuu sillalle, pojalta karkaa koira, äiti kiljuu hädissään lapsilleen, veneilijät tulevat paniikissa rantaan… En edes halua ajatella mitä samaan aikaan tapahtuu kulman takana Flowssa. Miten hipsterit pärjäävät kun iPhonet kastuvat ja artesaanioluet laimenevat.

Tämä ilta oli malliesimerkki Aisopoksen sadusta, jossa paimenpoika pelottelee joka ilta kyläläisiä huutamalla susien hyökkäävän. Lopuksi kun poika onkin tosissaan, niin kukaan ei enää usko ja sudet syövät hänet. Tämä melko raju tarina uskottavuuden menetyksestä on opettavainen vielä tänäkin päivänä, mutta niinhän ne parhaat tarinat ovat.

Tänä kesänä meteorologit ovat olleet tuo sadun poika. Toki tahtomattaan, mutta kuitenkin. Säätiedotukset ovat olleet koko kesän totaalisen väärässä, joten kyseisen ammattikunnan uskottavuus on yhtä alhaalla kuin Trumpin TV-kanavan katseluluvut. Hyvä esimerkki nähtiin tänään kun kukaan ei tuntunut uskovan, että kaunis ja kuuma kesäpäivä voisi hetkessä muuttua totaaliseksi myräkäksi. Vaikka se kerrottiin tunteja etukäteen kaikissa mahdollisissa medioissa.

Alla olevat kuvat on otettu pari tuntia ennen tämäniltaisen myrskyn rantaantumista Helsinkiin. Jotain rippeitä Pekka Poudan uskottavuudesta kuitenkin oli jäljellä, sillä repussa oli mukana sateenvarjo.

Farkut ja sandaalit: Zara
Reppu: Marimekko / Kortteli
Hattu: Balmuir
Neule: Lidl cashmere
Sormus: Efva Attling

Piilota juttu
Lue koko juttu

Tänä päivänä on enemmän positiiviseen ajatteluun kannustavia life coacheja, kuin meitä, joille Teletapit näyttäytyvät todellisuutta paenneille entisille metamfetamiinin käyttäjille. Aina pitäisi muka löytää pilvestä se hopeareunus ja miettiä asian valoisia puolia. Kuka helvetti siihen oikeasti pystyy? Tiivi Taavi?

Oma mieleni on aina ollut enemmänkin synkkyyteen taipuva. Kaikissa asioissa ei vain ole valoisia puolia. Erikoisosaamistani on nähdä asioissa riskit ja huonot puolet. Osaan hienosti tarttua siihen mitä kaikkea pahaa voi tapahtua.

Onko tässä ajatusmallissa mitään sen väärempää kuin siinä positiivisessakaan. Sillä niin hyvä, kuin huonokin fiilis on vain väliaikaista. Sitä ei vain osaa laittaa oikeaan perspektiiviin niinä hetkinä kun kaikki vituttaa.

Olen alkanut (yrittänyt) suhtautua mieleen samalla tavalla kuin kroppaan. Tiedän, että kovan treenin jälkeinen lihaskipu ei ole pysyvää. Siinä ei ole mitään pahaa, se menee pois omalla ajallaan. Jolloin kivusta ei myöskään heti huolestu, ja ala miettiä että jotain olisi pahasti vialla.

Samalla tavalla yritän ottaa vastaan – ja myös hyväksyä – huonot fiilikset. Silloin huolia ja murheitakin voi pitää vain väliaikaisina. Treeninä, osana prosessia, jota kai kehittymiseksikin kutsutaan. Kiinnostavina lukuina omassa tarinassa, jotka johtavat jonnekin. Jonnekin uuteen. Ihan samalla tavalla kuin ne positiivisetkin.

Tämä kirjoitus luultavasti lähti huomisesta päivästä, joka on itselleni jännittävä, huolestuttava ja samaan aikaan parasta ikinä. Tyttäreni aloittaa ensimmäisen luokan ja olen jo nähnyt toistasataa varoitusmerkkiä siitä mitä kaikkea voi mennä pieleen. Negatiiviset ja positiiviset ajatukset kietoutuvat toisiinsa joka yö, kuin kaksi keski-ikäistä sinkkua pilkun jälkeen.

Onneksi kun katson tyttäreni intoa, odotusta ja iloa, en voi kuin hymyillä ja olla positiivinen. Ainakin pienen hetkisen.

Takki: Masons Forte Dei marmi
Farkut: Levis
Laukku: Valentino
Toppi: H&M
Aurinkolasit: Dita
Kengät: Chloe

Piilota juttu
Tilaa Elle

Seuraa Elleä