Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kaunistu

Lue koko juttu

Lopetin ripsienpidennysten käytön joitain kuukausia sitten. Monen vuoden käytön jälkeen päätin vihdoin pärjätä omillani. Eniten päätökseen vaikutti se etten halunnut enää altistua kuukausittain ripsiliimalle. Sekä toki se, ettei tarvitse kuukausittain juosta huollattamassa räpsyttimiään.

Omat ripseni eivät olleet juurikaan kärsineet pidennyksistä, sillä olin pitänyt ne kohtuupituisina ja käynyt ammattilaisella, joka osasi asiansa. Silti katse tuntui jotenkin valjulta ja omat ripset lyhyiltä, vaikka olivatkin varmasti ihan normaalimittaiset. Onneksi kosmetiikasta löytyy apu melkein pulmaan kuin pulmaan.

Alla omat suosikkituotteet luonnonripsien hoitoon ja niiden korostamiseen.

Mikään suosittelemistani ripsiseerumeista ei sisällä prostaglandiinia tai sen johdannaisia, joita käytetään mm. silmänpainetautia hoitavissa lääkesilmätipoissa. Aine kyllä kiihdyttää radikaalisti ripsien kasvua ja sitä käytetään monissa ripsihoitoaineissa, mutta sen haitallisista sivuvaikutuksista on ollut paljon puhetta, joten itse en ainakaan uskalla sellaisia kokeilla tai suositella. Ne ovat kiellettyjä esimerkiksi Ruotsissa, mutta täällä ihan sallittujen listoilla.

Silmämeikinpuhdistus kannattaa hoitaa tehokkaasti, mutta mahdollisimman hellävaraisesti. Itse en pidä öljyisistä aineista, sillä ne tuppaavat turvottamaan ainakin omia luomia. Extreme Lashes silmämeikinpoistoaine poistaa tehokkaasti meikin ja jättää puhtaan freesin tunteen luomille.

Diorshow Maximizer 3D tuuhentava kuitupohjustus tekee melkein tekoripsiefektin. Käytän tätä aina jos on tärkeämpää menoa. Pohjustus tuuhentaa ja pidentää omia ripsiä. Sitä laitetaan kerros ripsivärin alle ja lopputuloksena on kaarevammat, tuuheammat ja pidemmät ripset. Tuote myös pitää ripsivärin paikoillaan ja hoitaa omia ripsiä, joten sitä voi käyttää iltaisin yksinään.

Medik8 sarjan kulmakarvojen ja ripsien hoitoon tarkoitettu Full Lash & Brow duo sisältää E-vitamiinia sekä peptidi-yhdistettä, joka tukee ripsien omaa kasvuprosessia. Sen avulla saa tuuheammat kulmakarvat ja pidemmät ripset, ilman ihoa ärsyttäviä ainesosia. Käytetään aamuin illoin. Vinkkinä, että kannattaa antaa aineen kuivahtaa ennenkuin levittää silmänympärysvoiteen.

Ripsienpidennysmerkki Extreme Lashesin oma hoitotuote Amplifeye advanced Lash & Brow Fortifier kasvattaa ja hoitaa luonnonripsiä. Sitä suositellaan käytettäväksi myös ripsipidennysten kanssa, mutta toimii erinomaisesti luonnonripsillekin. Sitä levitetään eyelinerin kaltaisella siveltimellä ripsirajaan aamuisin ja iltaisin. Samaa tuotetta voi käyttää myös harveneviin kulmakarvoihin.

Swiss Lashes ripsienhoitoaine lupaa myös hoitaa ja pidentää omia ripsiä. Sitä käytetään samalla tavoin kuin muitakin, aamuin illoin levittämällä ainetta ripsien tyveen. Vaikuttavana aineena tuotteessa on sarjan oma keksintö Redensyl, joka kohdistuu kantasoluihin siten, että karvankasvu kiihtyy ja karvanlähtö vähenee.

YSL Mascara Vinyl Couture ei varise, eikä karise. Pysyy hyvin, mutta lähtee helposti pois. Tuuhentaa ja pidentää. Eli tekee oikeastaan kaikkea mitä ripsiväriltä toivoisikin. Ripsivärin jälki on vähän kiiltävä ja todella intensiivinen. Tästä ripsarista löytyy sävyjä jokaiseen makuun. Musta on tietenkin ikisuosikki, mutta sähkönsininen tuo raikkaan tuulahduksen 80-luvulta.

Essencen parin euron False Lashes mascarassa on hintalaatusuhde kohdillaan. Hyvä perusripsari.

Lumenen Nordic Secret Lash Primer erottelee ripset ja antaa niille kuitujen avulla lisää pituutta. Tuote sisältää myös kosteuttavia ainesosia, jotka takaavat sen että ripset pysyvät pehmeinä ja hoidettuna.

Omat ripset parin kuukauden ripsienhoitoaineen käytön jälkeen ja Diorin kuituripsarilla yhdistettynä YSL:n ripsiväriin.

Katso mielenkiintoista faktaa ripsiväreistä tästä.

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Kasvot tarvitsevat vuodenaikojen vaihtuessa pientä freesausta. Iho muuttuu helposti sameaksi ja karheaksi kun lämpötilat ja ilmankosteus muuttuvat. Silloin kannattaa muistaa tehokkaat kosmetologilla tehtävät kuorinnat, jotka poistavat kuollutta ihosolukkoa ja antavat hoitaville tuotteille mahdollisuuden päästä vaikuttamaan.

Pääsin tutustumaan Mary Cohr Dermo Peeling -kasvohoitoon, joka uudistaa, hoitaa ja kirkastaa ihoa. Hoito kestää vain noin 45 minuuttia, joten se on helppo tapa saada kasvot hehkuviksi – vaikka lounastauolla. Hoidon luvataan kirkastavan ihon sävyä, vaalentavan pigmenttiongelmia ja antavan iholle hehkua.

Mary Cohr on hoitolasarja, joka oli ensimmäinen luonnonmukaisen ammattikosmetiikan valmistaja maailmassa ja tuotteiden perustana onkin puhdas luonto. Ilman parabeeneja tai geenimuunneltuja ainesosia.

Kävin testaamassa uutta kolmivaiheista kasvohoitoa Kirsi Haapasalmen osaavissa käsissä. Ensimmäisessä vaiheessa kasvoille levitetään neste, joka kuorii hedelmähapon avulla tehokkaasti ihoa. Vaikutusaika ei tunnu epämukavalta, kasvoja vain hiukan kuumottaa. Kirsi levitti saman hoidon myös kämmenselille, jotka vuosien saatossa saavat kasvojen lisäksi aimo annoksen vanhentavaa uv-säteilyä.

Toinen vaihe on ihoa uudistava. Siinä kasvoille levitetään hoitonaamio, jonka vaikutusaikana Kirsi hieroo hartiat ja decolteen. Kolmas ja viimeinen vaihe on rauhoittava ja tasapainottava. Kasvoille levitetään kosteuttava naamio ja voide, jotka jättävät ihon upean tuntuiseksi. Kasvot jäävät kiiltäviksi, mutta sehän on nyt niin muodikasta. Kosmetologilta voi siis lähteä suoraan ihmisten ilmoille. Iho ei punoita tai ole laikukas, vaan sillä on kaunis hehku ja tasainen sävy, ei edes tarvetta meikkivoiteelle. Huomasin myös että seuraavan viikon aikana iho imi itseensä tehokkaasti voiteita, eivätkä ne jääneet rullaamaan ihon pinnalle.

Tehoaineena Dermo Peeling -kasvohoidossa on sokeriruosta saatu Glygoolihappo, joka on molekyylikooltaan hyvin pieni ja pystyy siki tunkeutumaan syvälle ihoon. Glygoolihappo auttaa irrottamaan iholta kuolleita ihosoluja katkaisemalla niiden sidokset, jolloin ne poistuvat iholta ja alta tosiaan paljastuu uusi ja heleämpi iho.

Katso myös juttu Zo Skin Health happokuorinnasta tästä.

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Aina ei ole aikaa käydä kosmetologilla hoidattamassa itseään, silloin kannattaa ottaa avukseen tehokkaat kotihoitotuotteet. Nämä kaksi naamiota tekevät todellakin sen minkä lupaavat ja vielä vähän enemmän.

Zo Skin Health Invisapeel kuorii AHA-happojen avulla entsymaattisesti kuolleen ihosolukon ja kirkastaa harmaata ja sameaa ihoa välittömästi, sekä siinä sivussa himmentää mahdollisia pigmenttiongelmia. Naamion sisältämä kukui-siemenöljy myös kosteuttaa ja vahvistaa ihoa.

Naamiota levitetään puhtaalle iholla ja sen annetaan vaikuttaa yhdestä kolmeen tuntia. Aluksi iholla tuntuu pientä kihelmöintiä, mutta se loppuu melko pian. Kaikista parhaan lopputuloksen saa, kun jättää naamion kasvoille koko yöksi. Aamulla peilistä katsoo selkeästi raikkaampi naama. Itse käytän tätä kerran viikossa, yleensä viikonloppisin, jolloin maanantaina ainakin näyttää siltä kuin olisi levännyt.

Toinen tutustumisen arvoinen kotihoitotuote on Exuviancen Bionic Oxygen Facial. Tämä elvyttävä naamio toimii erityisen hyvin stressaantuneelle ja kuivalle iholle. PHA-hapot ja happea kuljettavat ainesosat tuovat uutta energiaa ja hehkua iholle. Naamio myös aktivoi ihon kiinteyteen vaikuttavaa kollageenisynteesiä.

Tämän naamion käyttö on tehon ja tulosten lisäksi hauska kokemus. Sitä levitetään puhtaalle iholle ja se alkaa kuplimaan ja vaahtoamaan, jonka jälkeen se katoaa pikku hiljaa. Lopuksi kasvot huuhdellaan ja viimeistellään normaaleilla kosteustuotteilla. Iho jää todella freesiksi ja hyvänsävyiseksi.

Exuviance ja Zo Skin Health naamio

Exuviance ja Zo Skin Health naamio

Lue myös Zo Skin Health pigmenttipostaus tästä.

Lisää dataa löytyy Instagramista nimellä Piizu.

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

On ihanaa päästä ammattilaisen tuoliin meikattavaksi. Vaikka kokeilen paljon eri meikkituotteita, niin tietyt tavat meikata ovat juurtuneet kovin syvälle. Aina kun pro-meikkaaja ottaa kasvot käsittelyyn, niin löydän uusia suosikkituotteita. Ja niin kävi taas tälläkin kertaa.

Tässä alla ihania uusia huippuja omaan ja muiden meikkipussiin.

Meikkipohja on yksi tärkeimmistä ja myös niistä vaikeimmin valittavista meikkituotteista. Juuri sen oikean sävyn ja koostumuksen löytäminen on vaikeampaa kuin sen kuuluisan neulan. Urban Decayn Naked Skin meikki- ja peitevoide ovat kevyitä, mutta samaan aikaan hyvin peitttäviä. Meikki pysyy kasvoilla koko päivän, eikä lähde yhtään rullaamaan.

Estelle & Thildin uusi Fresh Glow Satin Blush (sävy Sweet coral) poskipuna tuo hehkua ja levittyy todella kevyesti. Käytän sitä varjostusvärien jälkeen poskille tuomaan kasvoille ihanaa freesiyttä.

Urban Decayn Naked Skin Shapeshifter -paletista löytyy kaikki tarvittava varjostukseen ja korostukseen, sekä puuterimaisena, että voidemaisena. Samasta paletista löytyy sekä tummemmat varjostusvärit, hehkuvat korostesävyt, että peitevärit. Multitaskingia parhaimmillaan.

Silmien osilta varsinkin usein jumittuu meikkaamaan samoilla sävyillä ja tavalla.

Urban Decayn uusi luomivärisetti Naked Heat on kaunis kokonaisuus punaisen ja ruskean sävyjä. En olisi uskonut, että punertavat sävyt toimisivat omalla kohdalla, mutta luomiväreistä tulikin jokapäiväisiä suosikkeja.

Shiseidon Paperlight Cream Eyecolor on todella kevyt ja hyvin levittyvä voidemainen luomiväri. Se jättää kauniin tasaisen pinnan luomelle, joten se (varsinkin sävy Sango Coral) toimii yksinään luonnollisena vaihtoehtona tai tummempien sävyjen pohjustuksena.

Bare Mineralsin Brow Master Duo -kulmaväri on sävyltään universal, joten se toimii periaatteessa kaikille kulmille (ehkei ihan tummimmille). Se on geelimäisen ja voidemaisen sekoitus, joten väri pysyy paikoillaan koko päivän, eikä varise pois, kuten usein käy puuterimaisille luomiväreille. Helppo tapa viilata kulmat kuntoon.

Armanin Eyes to Kill eyeliner on mustaakin mustempi ja sillä saa piirrettyä helposti rajaukset. Itse käytän päivittäin rajausta, vaikka silmämeikki muuten olisikin todella luonnollinen.

Shiseido Full Lash tuuhentava ripsiväri viimeistelee silmämeikin. Se taivuttaa ripsiä kauniisti, tuuhentaa, eikä leviä luomivakoon.

Meikkaaminen on välineurheilua. Siveltimet ovatkin yllättävän tärkeä osa meikkaamista. Hyväkin meikkituote voi muuttua huonoksi jos sen levittämiseen käyttää huonoja välineitä. On totaalisen eri asia meikata siveltimillä, joilla meikki liukuu ja asettuu paikoilleen kauniisti. Hyvät siveltimet myös kestävät vuosia (kunhan muistaa huoltaa niitä), joten niihin kannattaa panostaa.

Omat suosikit vasemmalta oikealle. Estelle & Thildt varjostussivellin, Armani kulmakarvasivellin, Armani poskipunasivellin, Estelle & Thild luomivärin häivytyssivellin ja Urban Decay peiteväri/korostussivellin.

Ja tälläinen ihana lopputulos siitä tuli, kun ihan oikea meikkitaiteilija ja huippukuvaaja pääsivät hommiin.

Kasvokuvat: Mikko Harma
Kiitokset Jennylle ;)

Piilota juttu
Tilaa Elle

Seuraa Elleä