Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK
Lue koko juttu

Sanalla feministi on aina ollut hieman negatiivissävytteinen kaiku. Vaikka feminismi oikeastaan tarkoittaa vain sitä, että ihmiset voivat yhtäläisillä mahdollisuuksilla olla sellaisia kuin ovat, ilman että vehje jalkojen välissä ohjailee omia ja ympäristön odotuksia. Feministi ei suinkaan vihaa miehiä. Päinvastoin.

Feministeillä on hullu ajatus siitä, että ihmiset ovat tasa-arvoisia. Heitä kulkee keskuudessamme sankoin joukoin ja he näyttävät vähän minulta, ja ehkä vähän sinultakin. Ehkä jopa isältäsi ja aviomieheltäsi.

Vaikka meitä kulkeekin täällä enemmän ja enemmän, emme ole tasa-arvoisia. Vielä. Helpoiten sen huomaa palkkakuitista, jossa edelleen näkyy penislisä. Nainen, joka etsii baarista seuraa ja elää avoimesti niin kuin haluaa on helppo. Mies, joka tekee samoin on kaikkien janoisten sankari. Ikäkään ei kohtele meitä tasa-arvoisesti. Miehestä tulee ikääntyessään charmikas, mutta naisesta ainoastaan vanha.

Näin naisten jalkapallon EM-kisojen aikaan mieleeni muistuu omat peliajat. Muistan kuinka eräs miesvalmentaja ehdotti, että pelaisimme minishortseissa ja tiukoissa paidoissa, jotta saisimme lisää katsojia. Sillä eihän kukaan naisten pelaamista tulisi katsomaan, jos liukutaklauksessa ei vilahtaisi vähän kankkua.

Tyttärenikin sanoi hiljattain, että jalkapallo on poikien laji. Kuulemma näin hänelle oltiin päiväkodissa kerrottu. Ei auttanut, että olen aina sanonut hänelle, että voit tehdä ihan mitä vain. Sinusta voi tulla ihan mitä vain. Ihan mitä ikinä haluat.

Sukupuolen ei pitäisi koskaan ohjata tekemistä – tai ammatinvalintaa. Jos nimittäin teet aina sitä, mikä on mielestäsi kiinnostavaa, ainakin yksi ihminen on tyytyväinen.

Loppukevennyksenä kirjailija Caitlin Moranin näppärä tapa selvittää oletko feministi.

Työnnä käsi housujen kauluksesta sisään.
a) Onko sinulla vagina?
b) Haluatko päättää mitä sillä tehdään?
Jos vastasit myöntävästi molempiin kysymyksiin, niin onneksi olkoon! Sinä olet feministi!

Takki: Maison´s Forte Dei Marmi
Farkut: Levis
Lenkkarit: Superga
T-paita:Efva Attling
Laukku: Chloe / Laukun remmi: Valentino
Aurinkolasit: Dita

Piilota juttu
Lue koko juttu

Kaupallinen yhteistyö: Oslo SKin Lab

Kollageenivalmisteet ovat uusi musta. Ihonhoidon sisäiset supersankarit auttavat ihon omia kollageenisäikeitä isossa urakassaan.

Kollageenia löytyy ihosta, luustosta, nivelistä ja jänteistä. Kauneudenhoidon näkökulmasta kollageenin ihon joustavuutta lisäävä ja juonteita vähentävä ominaisuus on yksi niistä tärkeimmistä. Toki luuston ja nivelten vahvistaminen ei ole vähäpätöinen tehtävä sekään.

Varsinkin vanhetessa kollageenillä riittäisi hommia, sillä ikääntyessä ihon oma kollageenituotanto hidastuu ja vähenee. Syitä on monia. Aurinko, saasteet, elämäntyyli… kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jo tässä iässä raaka todellisuus iskee aamuisin vasten kasvoja. Tyynyn jäljet poskessa pysyvät paikoillaan vielä lounasaikaan. Ihan kuin muistuttamassa, että iho ei palaudu enää samalla tavalla kuin parikymppisenä.

Kollageenilisien teho perustuu ajatukseen, että sisäisesti nautittu kollageeni “houkuttelee” kehoa valmistamaan sitä lisää. C-vitamiini on kyseisessä prosessissa välttämätön, joten kannattaa pitää huolta myös riittävästä marjojen ja hedelmien nauttimisesta. Monesti myös unohdetaan, että kollageeni vaikuttaa kasvojen lisäksi koko vartalon ihoon, jopa selluliittiin.

On olemassa paljon erityyppisiä kollageeneja, eivätkä kaikki toimi samalla tavalla. Oslo Skin Lab, The Solution Anti-wrinkle kollageeni on pilkottu peptideiksi, eli lyhyiksi aminohappoketjuiksi. Peptidien pituus on tässä tuotteessa sellainen, että iho pystyy käyttämään kollageenin tehokkaasti hyväkseen. Varmaa tutkimusten valossa on nimittäin se, että pilkkominen täsmälleen oikean kokoisiksi peptideiksi, vaikuttaa kollageenivalmisteen tehoon.

Olen nyt käyttänyt The Solution –kollageenijauhetta kuukauden ja jatkan testiä vielä toisenkin, jotta näen pitkäaikaisemman käytön vaikutukset. Sekoitan yhden annospussin jauhetta veteen joka aamu. Omalta osaltani tärkeää on myös jauheen maku. Tai oikeastaan sen mauttomuus. Nimimerkki “miksi syödä mitään mikä maistuu pahalta”.

Kuukauden käytön jälkeen iho tuntuu kosteutetummalta ja tyynykään ei ole jättänyt jälkiään aamiaista pidemmälle. Kuukauden päästä tulossa tarkempia tuloksia. Pysykää kanavalla.

Piilota juttu
Lue koko juttu

“Mikä olisi se yksi asia, minkä tekisit jos et pelkäisi seuraamuksia?”

Oletko koskaan edes miettinyt vastausta tuohon kysymykseen? Mitä tekisit tänään, huomenna, tai ensi kuussa jos et olisi pelkuri? Jos et miettisi mitä muut ajattelevat. Et miettisi mitä sitten. Mitä seuraavaksi.

Vastauksen käsittely on jo itsessään mielenkiintoista ja kertoo ehkä jotain oman pään sisäisistä ristiriidoista. Vaikka toisaalta, muuttaako pelkkä miettiminen yhtään mitään?

Mekko: Odd Molly
Buutsit: Isabel Marant

Piilota juttu
Lue koko juttu

Pidän itseäni kovinkin vaihtelunhaluisena, mutta miksi sitten jään aina jumittamaan tiettyihin asioihin aivan liian pitkäksi aikaa.

Hyvä esimerkki on se, että jään koukkuun aina yhteen sarjaan kerrallaan. En ole niiden suhteen sekakäyttäjä, vaan uusi kausi on katsottava heti, ellei jopa nopeammin. Viimeksi koukutuin House of Cardsin uusimpaan. Viikon jokaisena iltana kuiskasin itselleni, että tämän täytyy loppua. Ja siirryin sujuvasti suoraan seuraavaan jaksoon. Ihan kuin Kevin Spacey mystisesti katoaisi Netflixistä seuraavana päivänä.

Jään myös jumittamaan moniin muihin asioihin. Kuten Sea Salt -suklaaseen, jota olen nyt nauttinut iltaisin (useimmiten jonkun koukuttavan sarjan parissa) puoli levyllistä joka ilta. Joka ikinen ilta. Puoli levyllistä, ei enempää, eikä vähempää. Stockan kassaneiti katsoi taas perääni hieman liian pitkään, kun hain kahdeksan levyä kamaa kotiin. Sillä herranen aika jos jonain iltana suklaakätköni olisikin tyhjä.

Vaatehuoneestani löytyy tyttäreni laskujen mukaan noin 60-70 paria kenkiä. Ja kyllä, käytän niistä ehkä neljää paria. Koska mukavuus ja helppous. Muita ihailen iltaisin ennen nukkumaan menoa. Joku voisi kysyä kuka yleensäkään tarvitsee niin paljon kenkiä. Mutta onneksi kukaan ei kysy.

Esimerkkejä löytyisi varmasti niin paljon kun jaksaa kaivella. Isommistakin asioista. Sillä jotain niin ihanan turvallista on jumittamisessa. Siinä kun ei tarvitse aina tehdä päätöksiä.

Tänään etsin uuden sarjan, jonka parissa on hyvä aloittaa kesäloma. Katson sen tietenkin taas kerralla ja syön samaa suklaata. Mutta ehkä heti huomenna laitan eri korkokengät jalkaan. Mikään ei nimittäin muutu jos mikään ei muutu.

Hame: Iro
Takki: Twinset Simona Barbieri
Kengät: Stella McCartney
Laukku: Gucci
Kaulakorut: Efva Attling
Kello: Daniel Wellington

Valokuvat: Minna Barbunakis

 

 

TallennaTallenna

Piilota juttu