Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK
Lue koko juttu

Tuntuu siltä, että ihmiset ovat alkaneet kyllästyä hyvinvointitrendeihin. Aiheeseen, ja sen ympärillä vellovaan buumiin, eivät toki omaan hyvinvointiinsa. Kyllästyneitä vihermehuihin, meditaatioon, vuorikristalleihin, guruihin ja gluteenittomaan ruokavalioon.

Hyvinvointi on miljoonabisnes. Ihmiset blendaavat tiensä onnellisuuteen ja lisäävät sekaan hieman lehtikaalia. Erilaisia hyvinvointitrendejä tulee ja menee. Niiden mukana uusia bisneksiä syntyy ja kaatuu. Kuka sitten keksiikään sen seuraavan avaimen onneen, voi naureskellen ja paljain jaloin samoilla pankkiin.

Voi kun kokonaisvaltainen hyvinvointi olisikin niin helppoa kuin bullet proof kahvin nauttiminen aamuisin ja suolihuuhtelu luonnonmukaisella viherjauheella. Jotain kovin ihanaa on ajatuksessa, että olisimme vain ja ainoastaan itse vastuussa omasta hyvinvoinnistamme.

Jotenkin kuitenkin tuntuu, että tässä maailmassa, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja jossa näkymättömät tahot ohjailevat ympäristöämme, ei pelkällä vihersmoothiella vielä oteta elämää haltuun.

Toki olen itse ensimmäisenä tarttumassa kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Myönnän, että aamuinen hotjooga ja hengitysharjoitukset tekevät hyvän olon. Kun siihen vielä lisää lusikallisen manukah-hunajaa ja inkiväärishotin tuntee todellakin olevansa oman itsensä rouva. Hyvä olo kestää ainakin siihen asti kun istahtaa sohvalle ja avaa uutislähetyksen.

Nahkatakki: Acne
Koru: Chanel
Paita: Zadig&Voltaire
Farkut: Mango
Kengät: Ecco

 

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Kaupallinen yhteistyö Oslo Skin Lab

Kollageenin määrä ihossa alkaa laskea noin kolmikymppisenä. Ja meno vain kiihtyy mitä enemmän ikävuosia tulee mittariin. Kollageeni taas on tärkein yksittäinen ihon elastisuuteen vaikuttava tekijä. Eli vanhetessa kasvonpiirteet laskevat samaan aikaan kollageenitason kanssa.

Kirjoitin noin kuukausi sitten Oslo Skin Lab, The Solution -kollageenituotteista, joiden avulla on mahdollista hoitaa ihoa sisältäpäin (voit lukea jutun tästä.) Vuorokausiannos jauhetta sisältää 2,5 g hydrolysoitua kollageenia, josta 2,3 g on kollageenipeptidejä. Ja sitten sama suomeksi. Kun kollageeniproteiini pilkotaan peptideiksi, saadaan kollageenia jota iho pystyy käyttämään tehokkaasti hyväkseen.

Kollageenijauheen käyttö on helppoa, eikä se onneksi maistu miltään. Sitä sekoitetaan joka päivä yksi pussillinen lämpimään tai kylmään nesteeseen. Itse sekoitin sen aamuisin lasilliseen kylmää vettä.

TULOKSET

Kävin ennen kahden kuukauden kollageenikuurin alkua itse valitsemassani hoitolassa Visia-ihoanalyysissa. Analyysi kuvaa ihon pinnan lisäksi, valoa läpäisevän pintakerroksen alla olevia ihomuutoksia. Laite mittaa ihosta ryppyjä, ihohuokosia, auringon aiheuttamia vaurioita, ihotulehduksia, sekä yleisesti ihon laatua.

Tulokset olivat yllättäviä ja mielenkiintoisia. Suhtaudun nimittäin lähtökohtaisesti melko skeptisesti kaikkeen. Tarvitsen kovia todisteita, ennen kuin uskon siihen mitä minulle luvataan.

Visia ihoanalyysissa tuli ensinnäkin esiin se, että uv-läikät ja pigmenttihäiriöt olivat lisääntyneet kesän aikana. Ne olivat melkein tuplaantuneet kahdessa kuukaudessa, huh. Toki tulokseen lasketaan pisamatkin, mutta silti. Epäpuhtauksien ja ihohuokosien määrä oli pysynyt melko ennallaan ja vähäisenä, mikä taasen oli iloinen, mutta ei niin odottamaton uutinen. Tuon faktan nimittäin pystyy melko tehokkaasti kertomaan peilikin.

Mutta mitä kuvastin ei niin selkeästi kerro, on ihon kimmoisuus. Analyysin mukaan ryppyjen ja juonteiden määrä olisi vähentynyt tässä kahden kuukauden aikana kasvoiltani yli 30%:lla. En ole muuttanut ruokavaliotani tai ihonhoitorutiineja, joten syitä ei tarvitse hakea kovin kaukaa. Tottakai tuloksessa voi olla jotain pientä mittaushäikkää, mutta sekään ei selitä näin suurta eroa. Pakko se on uskoa. Sisäistä kauneutta voi buustata monella tapaa. Suosittelen kokeilemaan sekä sitä perinteistä, että tätä modernimpaa

Oslo Skin Lab – The Solution kollageenijauheesta löytyy saitilta lisätietoa ja tarjous, katso lisää tästä.

Piilota juttu
Lue koko juttu

Katson parvekkeen ikkunasta kun ihmiset juoksevat Mustikkamaalta vasten rajua tuulenpuuskaa, jonka mukana lentää rakennustelineiden osia ja muuta pientä irtotavaraa. Osa ihmisistä kaatuu sillalle, pojalta karkaa koira, äiti kiljuu hädissään lapsilleen, veneilijät tulevat paniikissa rantaan… En edes halua ajatella mitä samaan aikaan tapahtuu kulman takana Flowssa. Miten hipsterit pärjäävät kun iPhonet kastuvat ja artesaanioluet laimenevat.

Tämä ilta oli malliesimerkki Aisopoksen sadusta, jossa paimenpoika pelottelee joka ilta kyläläisiä huutamalla susien hyökkäävän. Lopuksi kun poika onkin tosissaan, niin kukaan ei enää usko ja sudet syövät hänet. Tämä melko raju tarina uskottavuuden menetyksestä on opettavainen vielä tänäkin päivänä, mutta niinhän ne parhaat tarinat ovat.

Tänä kesänä meteorologit ovat olleet tuo sadun poika. Toki tahtomattaan, mutta kuitenkin. Säätiedotukset ovat olleet koko kesän totaalisen väärässä, joten kyseisen ammattikunnan uskottavuus on yhtä alhaalla kuin Trumpin TV-kanavan katseluluvut. Hyvä esimerkki nähtiin tänään kun kukaan ei tuntunut uskovan, että kaunis ja kuuma kesäpäivä voisi hetkessä muuttua totaaliseksi myräkäksi. Vaikka se kerrottiin tunteja etukäteen kaikissa mahdollisissa medioissa.

Alla olevat kuvat on otettu pari tuntia ennen tämäniltaisen myrskyn rantaantumista Helsinkiin. Jotain rippeitä Pekka Poudan uskottavuudesta kuitenkin oli jäljellä, sillä repussa oli mukana sateenvarjo.

Farkut ja sandaalit: Zara
Reppu: Marimekko / Kortteli
Hattu: Balmuir
Neule: Lidl cashmere
Sormus: Efva Attling

Piilota juttu
Lue koko juttu

Tänä päivänä on enemmän positiiviseen ajatteluun kannustavia life coacheja, kuin meitä, joille Teletapit näyttäytyvät todellisuutta paenneille entisille metamfetamiinin käyttäjille. Aina pitäisi muka löytää pilvestä se hopeareunus ja miettiä asian valoisia puolia. Kuka helvetti siihen oikeasti pystyy? Tiivi Taavi?

Oma mieleni on aina ollut enemmänkin synkkyyteen taipuva. Kaikissa asioissa ei vain ole valoisia puolia. Erikoisosaamistani on nähdä asioissa riskit ja huonot puolet. Osaan hienosti tarttua siihen mitä kaikkea pahaa voi tapahtua.

Onko tässä ajatusmallissa mitään sen väärempää kuin siinä positiivisessakaan. Sillä niin hyvä, kuin huonokin fiilis on vain väliaikaista. Sitä ei vain osaa laittaa oikeaan perspektiiviin niinä hetkinä kun kaikki vituttaa.

Olen alkanut (yrittänyt) suhtautua mieleen samalla tavalla kuin kroppaan. Tiedän, että kovan treenin jälkeinen lihaskipu ei ole pysyvää. Siinä ei ole mitään pahaa, se menee pois omalla ajallaan. Jolloin kivusta ei myöskään heti huolestu, ja ala miettiä että jotain olisi pahasti vialla.

Samalla tavalla yritän ottaa vastaan – ja myös hyväksyä – huonot fiilikset. Silloin huolia ja murheitakin voi pitää vain väliaikaisina. Treeninä, osana prosessia, jota kai kehittymiseksikin kutsutaan. Kiinnostavina lukuina omassa tarinassa, jotka johtavat jonnekin. Jonnekin uuteen. Ihan samalla tavalla kuin ne positiivisetkin.

Tämä kirjoitus luultavasti lähti huomisesta päivästä, joka on itselleni jännittävä, huolestuttava ja samaan aikaan parasta ikinä. Tyttäreni aloittaa ensimmäisen luokan ja olen jo nähnyt toistasataa varoitusmerkkiä siitä mitä kaikkea voi mennä pieleen. Negatiiviset ja positiiviset ajatukset kietoutuvat toisiinsa joka yö, kuin kaksi keski-ikäistä sinkkua pilkun jälkeen.

Onneksi kun katson tyttäreni intoa, odotusta ja iloa, en voi kuin hymyillä ja olla positiivinen. Ainakin pienen hetkisen.

Takki: Masons Forte Dei marmi
Farkut: Levis
Laukku: Valentino
Toppi: H&M
Aurinkolasit: Dita
Kengät: Chloe

Piilota juttu