Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK
Lue koko juttu

Toivoisin etten käyttäisi niin paljon aikaa sen miettimiseen miltä näytän. Toivoisin ettei itsetuntoni olisi osiltaan kiinni peilikuvassani. Toivoisin että tähän ikään mennessä olisin tarpeeksi kypsä ja valaistunut päästämään sen miettimisestä irti. Samaan tapaan kuin vain irrottaisi laastarin, nopeasti ja päättäväisesti.

Uskon että jossain vaiheessa elämäänsä jokainen nainen on pohtinut sitä miltä näyttää. Älykkäät naiset, kunnianhimoiset naiset, hauskat naiset, lahjakkaat naiset. Kaikki. Kuten myös ne ulkonäöltään kaikista upeimmat naiset, joiden kohdalla monesti yrittää muistuttaa itseään sisäisen kauneuden merkityksestä. Hah. Heidän epävarmuuttaan ei pysty käsittämään. Miten he eivät näe peilistä sitä minkä kaikki muut näkevät.

Kovin monet näkevät peilikuvansa kuin Linnanmäen kohta edesmenneessä Vekkulassa. Aina johonkin suuntaan vääristyneenä. Nuorempana ystäväni kiusasivat minua siitä että katsoin omaa peilikuvaani kaikista mahdollisista heijastavista pinnoista. Peileistä, ikkunoista, metallisista esineistä kuten haarukasta. Myönnän tekeväni tätä vieläkin. Mutta syynä ei ole se mikä ensimmäisenä tulisi mieleen. Ei nimittäin se, että ihailisin kuvaani, vaan se että yritän selvittää miltä oikeasti näytän. Se että tunnistanko itseni noista heijastuksista. Se mikä näyttäytyy turhamaisuutena oli ja on vastauksen etsimistä siihen kysymykseen. En jumalauta vielä nelikymppisenäkään tiedä miltä näytän. Tai ehkä enemmänkin en tiedä näytänkö oikeasti siltä mitä näen.

Tottakai voidaan kysyä onko ulkonäöllä mitään merkitystä. Yksiselitteistä vastausta ei varmaankaan löydy, mutta isolle prosentille ihmisistä sillä on merkitystä. Joillekin enemmän ja joillekin vähemmän, mutta silti merkitystä. Tämä aika on tehnyt siitä merkityksellisempää kuin ennen. Kuvaamme itseämme ja ympäristöämme enemmän kuin koskaan. Se jos jokin jo pakottaa analysoimaan omaa (peili)kuvaansa vähän liiankin tarkasti. Jokainen selfie, jonka otan ja jokainen kommentti jonka luen, saa vain vajoamaan syvemmälle analysoimaan ihan vääriä asioita.

On paradoksaalista että omasta mielestäni muiden kasvoissa ihaninta ovat persoonallisuus, kasvojen hassut ilmeet ja eleet, jotka tekevät kyseisestä henkilöstä juuri hänet, naururypyt silmäkulmissa ja pisamat poskilla. Asioita, joita itse kuvissani monesti peittelen.

Ehkä en koskaan löydä sisältäni vastausta siihen miltä oikeasti näytän. Sievältä, hassulta, ilkeältä, empaattiselta… ehkä olenkin jollain tapaa niitä kaikkia, mutta kuitenkin vielä paljon enemmän. Ehkä tärkeämpää olisi miettiä miksi käytän aikaa tämän asian pohdiskeluun. Ehkä omia epävarmuuksia ja epätietoisuutta on helpompi miettiä peilikuvan kautta. Vaikkei edes tiedä miltä sen pitäisi näyttää.

Hame: TWINSET
Kengät: Dr. Martens
Reppu: TWINSET
Neule: Malene Birger

Voit seurata kadonneen peilikuvan metsästystä Instagramissa nimellä Piizu.

 

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Lopetin ripsienpidennysten käytön joitain kuukausia sitten. Monen vuoden käytön jälkeen päätin vihdoin pärjätä omillani. Eniten päätökseen vaikutti se etten halunnut enää altistua kuukausittain ripsiliimalle. Sekä toki se, ettei tarvitse kuukausittain juosta huollattamassa räpsyttimiään.

Omat ripseni eivät olleet juurikaan kärsineet pidennyksistä, sillä olin pitänyt ne kohtuupituisina ja käynyt ammattilaisella, joka osasi asiansa. Silti katse tuntui jotenkin valjulta ja omat ripset lyhyiltä, vaikka olivatkin varmasti ihan normaalimittaiset. Onneksi kosmetiikasta löytyy apu melkein pulmaan kuin pulmaan.

Alla omat suosikkituotteet luonnonripsien hoitoon ja niiden korostamiseen.

Mikään suosittelemistani ripsiseerumeista ei sisällä prostaglandiinia tai sen johdannaisia, joita käytetään mm. silmänpainetautia hoitavissa lääkesilmätipoissa. Aine kyllä kiihdyttää radikaalisti ripsien kasvua ja sitä käytetään monissa ripsihoitoaineissa, mutta sen haitallisista sivuvaikutuksista on ollut paljon puhetta, joten itse en ainakaan uskalla sellaisia kokeilla tai suositella. Ne ovat kiellettyjä esimerkiksi Ruotsissa, mutta täällä ihan sallittujen listoilla.

Silmämeikinpuhdistus kannattaa hoitaa tehokkaasti, mutta mahdollisimman hellävaraisesti. Itse en pidä öljyisistä aineista, sillä ne tuppaavat turvottamaan ainakin omia luomia. Xtreme Lashes silmämeikinpoistoaine poistaa tehokkaasti meikin ja jättää puhtaan freesin tunteen luomille.

Diorshow Maximizer 3D tuuhentava kuitupohjustus tekee melkein tekoripsiefektin. Käytän tätä aina jos on tärkeämpää menoa. Pohjustus tuuhentaa ja pidentää omia ripsiä. Sitä laitetaan kerros ripsivärin alle ja lopputuloksena on kaarevammat, tuuheammat ja pidemmät ripset. Tuote myös pitää ripsivärin paikoillaan ja hoitaa omia ripsiä, joten sitä voi käyttää iltaisin yksinään.

Medik8 sarjan kulmakarvojen ja ripsien hoitoon tarkoitettu Full Lash & Brow duo sisältää E-vitamiinia sekä peptidi-yhdistettä, joka tukee ripsien omaa kasvuprosessia. Sen avulla saa tuuheammat kulmakarvat ja pidemmät ripset, ilman ihoa ärsyttäviä ainesosia. Käytetään aamuin illoin. Vinkkinä, että kannattaa antaa aineen kuivahtaa ennenkuin levittää silmänympärysvoiteen.

Ripsienpidennysmerkki Xtreme Lashesin oma hoitotuote Amplifeye advanced Lash & Brow Fortifier kasvattaa ja hoitaa luonnonripsiä. Sitä suositellaan käytettäväksi myös ripsipidennysten kanssa, mutta toimii erinomaisesti luonnonripsillekin. Sitä levitetään eyelinerin kaltaisella siveltimellä ripsirajaan aamuisin ja iltaisin. Samaa tuotetta voi käyttää myös harveneviin kulmakarvoihin.

Swiss Lashes ripsienhoitoaine lupaa myös hoitaa ja pidentää omia ripsiä. Sitä käytetään samalla tavoin kuin muitakin, aamuin illoin levittämällä ainetta ripsien tyveen. Vaikuttavana aineena tuotteessa on sarjan oma keksintö Redensyl, joka kohdistuu kantasoluihin siten, että karvankasvu kiihtyy ja karvanlähtö vähenee.

YSL Mascara Vinyl Couture ei varise, eikä karise. Pysyy hyvin, mutta lähtee helposti pois. Tuuhentaa ja pidentää. Eli tekee oikeastaan kaikkea mitä ripsiväriltä toivoisikin. Ripsivärin jälki on vähän kiiltävä ja todella intensiivinen. Tästä ripsarista löytyy sävyjä jokaiseen makuun. Musta on tietenkin ikisuosikki, mutta sähkönsininen tuo raikkaan tuulahduksen 80-luvulta.

Essencen parin euron False Lashes mascarassa on hintalaatusuhde kohdillaan. Hyvä perusripsari.

Lumenen Nordic Secret Lash Primer erottelee ripset ja antaa niille kuitujen avulla lisää pituutta. Tuote sisältää myös kosteuttavia ainesosia, jotka takaavat sen että ripset pysyvät pehmeinä ja hoidettuna.

Omat ripset parin kuukauden ripsienhoitoaineen käytön jälkeen ja Diorin kuituripsarilla yhdistettynä YSL:n ripsiväriin.

Katso mielenkiintoista faktaa ripsiväreistä tästä.

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Vanhat kunnon casual, tumma puku ja juhlapuku ovat monille tuttuja pukukoodeja, mutta jopa nekään eivät ole ihan yksiselitteisiä. Sillä missä kulkee raja casualin, busineksen ja smart casualin kanssa? Onko jakkupuku sopiva niihin kaikkiin? Ja jos on, niin miksi sitä varten tarvitaan kolme eri koodia.

Saatika mitä pitäisi ajatella viime aikoina vastaantulleista pukukoodeista kuten island chic, dress your best, denim&diamonds tai garden party. Tarkoittaako viimeksi mainittu sitä, että pitää leikata kotipihan hortensia hattunsa koristeeksi tai horsma hampaiden väliin.

Sain hiljattain kutsun, jossa luki dressy casual ja lopputulemana oli kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Farkkua, paljettimekkoa, pikkumustaa ja flip floppeja. Kävi hyvin selväksi, että kenelläkäkään ei ollut hajuakaan siitä, mitä pukukoodilla oli tarkoitettu. Ja sitten kutsujalla itsellään oli päällään kynähame ja valkoinen paitapusero. Business casualia perinteisimmillään.

On onneksi yksi asu, joka periaatteessa toimii mihin vain pukukoodiin. Puku. Yves Saint Laurentin power suit on ollut käsite jo 60-luvulta lähtien. Nainen, joka pukeutuu miesten vaatteisiin on siis jo yli 50 vuotta vanha konsepti. Miksi sitten mies, joka pukeutuu naisten vaatteisiin on vieläkin niin huomiota herättävä? Olisiko se pukeutumiskoodien vastaista jos coctail tilaisuudessa miehellä olisi yllään pikkumusta ja naisella puku? Ei ainakaan allekirjoittaneen mielestä.

Hyvinleikattu puku ei mene koskaan muodista. Se toimii koodista koodiin. Busineksestä tummaan pukuun ja kaikkiin muihinkin mahdollisiin termeihin, joiden ainoana tarkoituksena on hämätä vastaanottajia.

Samettijakkupuku: Joseph Ribkoff
Hanskat: Twinset by Simona Barbieri

Kurkkaa myös juttu oman iän mukaan pukeutumisesta tästä.

TallennaTallenna

Piilota juttu
Lue koko juttu

Kasvot tarvitsevat vuodenaikojen vaihtuessa pientä freesausta. Iho muuttuu helposti sameaksi ja karheaksi kun lämpötilat ja ilmankosteus muuttuvat. Silloin kannattaa muistaa tehokkaat kosmetologilla tehtävät kuorinnat, jotka poistavat kuollutta ihosolukkoa ja antavat hoitaville tuotteille mahdollisuuden päästä vaikuttamaan.

Pääsin tutustumaan Mary Cohr Dermo Peeling -kasvohoitoon, joka uudistaa, hoitaa ja kirkastaa ihoa. Hoito kestää vain noin 45 minuuttia, joten se on helppo tapa saada kasvot hehkuviksi – vaikka lounastauolla. Hoidon luvataan kirkastavan ihon sävyä, vaalentavan pigmenttiongelmia ja antavan iholle hehkua.

Mary Cohr on hoitolasarja, joka oli ensimmäinen luonnonmukaisen ammattikosmetiikan valmistaja maailmassa ja tuotteiden perustana onkin puhdas luonto. Ilman parabeeneja tai geenimuunneltuja ainesosia.

Kävin testaamassa uutta kolmivaiheista kasvohoitoa Kirsi Haapasalmen osaavissa käsissä. Ensimmäisessä vaiheessa kasvoille levitetään neste, joka kuorii hedelmähapon avulla tehokkaasti ihoa. Vaikutusaika ei tunnu epämukavalta, kasvoja vain hiukan kuumottaa. Kirsi levitti saman hoidon myös kämmenselille, jotka vuosien saatossa saavat kasvojen lisäksi aimo annoksen vanhentavaa uv-säteilyä.

Toinen vaihe on ihoa uudistava. Siinä kasvoille levitetään hoitonaamio, jonka vaikutusaikana Kirsi hieroo hartiat ja decolteen. Kolmas ja viimeinen vaihe on rauhoittava ja tasapainottava. Kasvoille levitetään kosteuttava naamio ja voide, jotka jättävät ihon upean tuntuiseksi. Kasvot jäävät kiiltäviksi, mutta sehän on nyt niin muodikasta. Kosmetologilta voi siis lähteä suoraan ihmisten ilmoille. Iho ei punoita tai ole laikukas, vaan sillä on kaunis hehku ja tasainen sävy, ei edes tarvetta meikkivoiteelle. Huomasin myös että seuraavan viikon aikana iho imi itseensä tehokkaasti voiteita, eivätkä ne jääneet rullaamaan ihon pinnalle.

Tehoaineena Dermo Peeling -kasvohoidossa on sokeriruosta saatu Glygoolihappo, joka on molekyylikooltaan hyvin pieni ja pystyy siki tunkeutumaan syvälle ihoon. Glygoolihappo auttaa irrottamaan iholta kuolleita ihosoluja katkaisemalla niiden sidokset, jolloin ne poistuvat iholta ja alta tosiaan paljastuu uusi ja heleämpi iho.

Katso myös juttu Zo Skin Health happokuorinnasta tästä.

TallennaTallenna

Piilota juttu