Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Hitaiden aamujen täydellinen brunssi

10.10.2017

Ystävykset Anna Sarmanto ja Tara Junker perustivat unelma-aamiasia tarjoavan yrityksen. Nyt he vinkkaavat Ellelle reseptit, joilla syntyy täydellinen viikonloppuaamun brunssi.

21-vuotiaat helsinkiläisnaiset Anna Sarmanto ja Tara Junker ovat opiskelleet ja työskennelleet ruuan parissa vuosia. He perustivat keväällä Brekku in Bed -yrityksen, jonka kautta he tuottavat tapahtumia, cateringkeikkoja ja aamupala-teemaisia pop upeja. Lue Annan ja Taran haastelu täältä.

Tempeh-sandwhich misohummuksella

(neljälle)

Misohummus

230 g kikherneitä (380 g suolaveden kanssa)
1/2 lime
3 tl misotahnaa
1 valkosipulinkynsi
5 rkl oliiviöljyä

Tempeh

8 viipaletta tempehiä (GMO-vapaa)
1 rkl hunajaa
1 dl soijaa
3 cm inkivääriä
1/2 chili
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl kurkumaa

8 viipaletta leipää
2 tomaattia
100 g punakaalia
herneenversoja

1. Sekoita hummusainekset monitoimikoneessa. Sekoita soija ja hunaja ja hienonna mausteet marinadiin. Marinoi tempehviipaleita jääkaapissa noin tunnin verran.

2. Paista marinoitu tempeh runsaassa öljyssä, kunnes sen pinnasta tulee ruskea ja rapsakka.

3. Paahda leipäviipaleet kuivalla pannulla ja kokoa leipä.

Laventelijääkahvi kauramaidolla

(yhdelle)

Kauramaito

3 dl kaurahiutaleita
1 l vettä
1 1/2 tl vaahterasiirappia
2 1/2 rkl kookosöljyä

Laventelisiirappi

(riittää 10 kahvikupilliseen)

3 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl kuivattua laventelia (varmista, että se sopii käytettäväksi ruoanlaittoon)

1 shotti espressoa
jääpaloja

1. Sekoita kauramaidon ainekset tehosekoittimella. Anna liota yön yli. Siivilöi sekoitus siivilöintikankaan läpi.

2. Keitä siirapin aineksia kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi pois laventelikukat ja pullota seos.

3. Mittaa 3 dl kauramaitoa lasiin. Lisää jäitä, 1 rkl laven-
telisiirappia ja espresso-shotti. Sekoita.

Paahdettu bataatti luumu-nice creamilla ja 
espressovoilla

(neljälle)

4 pientä bataattia (luomubataatit ovat 
usein pienempiä)

Espressovoi

80 g manteleita
80 g cashewpähkinöitä
1 rkl kahvipapuja
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl kaakaojauhetta

Nice cream

8 pakastettua banaania
8 tuoreena pakastettua luumua
2 dl mustikoita

1. Pese bataatit ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia, kunnes bataatit ovat karamellisoituneet sisäpuolelta.

2. Sekoita pähkinät ja kahvi-pavut monitoimikoneessa, kunnes pähkinät saavat sileän koostumuksen. Tämä voi kestää jopa 15 minuuttia. Lisää siirappi ja kaakaojauhe ja sekoita nopeasti.

3. Halkaise bataatit. Sillä aikaa kun bataatit jäähtyvät, voit tehdä nice creamin.

4. Sekoita banaanit, luumut ja mustikat monitoimikoneessa. Odota kärsivällisesti kunnes koostumus on sileän jäätelömäinen.

5. Tarjoile bataatti jäätelön ja espressovoin kanssa.

Lue myös:

Juontaja Maria Veitola: ”Ruoasta pitää tulla vahva olo”

Huippumallin välipalavinkki: helppo tuorepuuro

Malliguru Kirsi Pyrhönen: ”Suurimmat ruokavaikutteet saan ulkomailta”

Reseptit Anna Sarmanto ja Tara Junker
Kuvat Mari Lahti
Tilaa Elle

Seuraa Elleä