Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Päivän resepti: Rapukakut

28.08.2017

Rapukakut pyöritellään ennen paistamista pankojauhoissa eli japanilaisissa korppu­jauhoissa. Niitä saa nykyään useimmista marketeista.

Noin 16 kpl, valmistusaika 45 minuuttia.

200 g jauhoisia perunoita
2 sipulia
2 prk ravunlihaa, esimerkiksi katkarapuja tai tiikeriravunpyrstöjä suolaliemessä
2 rkl majoneesia
1 kananmuna
tabascoa
1 pkt pankojauhoja
öljyä paistamiseen
1 sitruuna

1. Kuori perunat. ­Paloittele ne ja laita kiehumaan ­suolattuun veteen. Kun ­perunat ovat pehmenneet, kaada vesi pois ja hienonna perunat haarukalla.

2. Lisää hienonnettu sipuli, pilkotut ravunpyrstöt, ­majoneesi ja muna. Sekoita hyvin. Mausta seos suolalla ja tabascolla.

3. Ota seoksesta ruokalusikallinen ja pyöritä se käsin ­pullaksi. Pyöräytä pulla sitten pankojauhoissa.

4. Lisää kasariin ­runsaasti öljyä ja kuumenna öljy kuumaksi. Kypsennä ­pullat muutama kerrallaan pinnalta rapeiksi ja nosta talous­paperille jäähtymään. ­Tarjoile sitruunan kera.

 

Lue myös:

Päivän resepti: Mehevä lohiquiche

Päivän resepti: Vihreä aamiaislautanen

Päivän resepti: Omena-sellerikeitto

Kuva Edouard sicot
Tilaa Elle

Seuraa Elleä