Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Päivän resepti: Mehevä lohiquiche

15.04.2017

Lehtitaikina sopii erinomaisesti lohiquichen valmistukseen. Voit halutessasi lisätä piiraaseen tuoretta pinaattia.

neljälle hengelle

valmis piirakkataikina
300 g kylmäsavulohta
3 kevätsipulia varsineen
4 munaa
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
100 g parmesaanijuustoa
tuoretta tilliä
sitruunankuorta raastettuna
suolaa
mustapippuria

1. Pilko kevätsipulit ja kuutioi kylmäsavulohi.

2. Yhdistä munat, kerma, tuorejuusto, sitruunamehu ja tilli. Lisää sipulit ja lohi.

3. Mausta täyte raastetulla sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.

4. Painele piirakkataikina vuokaan ja lisää täyte. Ripottele päälle ohut kerros raastettua parmesaanijuustoa.

5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.


Juomasuositus: 
Blanc de Carsin Suomi 100

 

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Thaimaalainen lihasalaatti

Täydellinen punajuuripiiras

Pihviä ja punajuurikastiketta

 

 

Resepti Nea Berglund
Kuva jerôme bilic
Tilaa Elle

Seuraa Elleä