Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Päivän resepti: Crêpes aux pommes eli omenaletut

27.04.2017

Omenalettujen teko kannattaa aloittaa taikinasta. Valmista omenatäyte sillä aikaa, kun taikina kohoaa.

neljälle hengelle

3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
2 dl siideriä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
voita paistamiseen

Omenatäyte:

3 Granny Smith -omenaa
1 dl sokeria
nokare voita
kanelia
vaniljatanko
tilkka omenamehua, 
siideriä tai calvadosta

1. Vatkaa munat, mutta älä vaahdota. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina. Anna levätä 30 minuuttia.

2. Valmista omenatäyte. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää voi ja omenat kattilaan ja paahda muutaman minuutin verran.

3. Lisää sokeri kattilaan ja anna omenoiden karamellisoitua. Lisää neste sekä kaneli ja pitkittäin puolitettu vaniljatanko. Anna kiehua matalalla lämmöllä.

4. Paista letut voissa kuumalla pannulla. Pinoa valmiit letut lautaselle ja peitä ne foliolla, että ne eivät jäähdy.

5. Kokoa annokset: voit joko rullata täytteen lettujen sisään tai jättää sen letun päälle. Tarjoile ranskalaisen maalaissiiderin kanssa.


Juomasuositus: 
Cidre de Rhuys Brut

 

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Suklaatryffelit

Omenaiset muffinit

Uunihedelmiä ja -vihanneksia

resepti Nea Berglund
kuva jerôme bilic
Tilaa Elle

Seuraa Elleä