Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kolme täydellistä tuorepuuroreseptiä

06.09.2017

Eveliina Haarala, 25, on itseoppinut puuroguru ja Puurola-nimisen yrityksen perustaja. Hän vinkkasi Ellelle kolme täydellistä tuorepuuroreseptiä, jotka sopivat niin aamupalaksi kuin jälkiruuaksikin.

Lue Eveliinan haastettelu täältä.

tuorepuuroresepti-1

Raakapuuron aineksia ei missään vaiheessa kuumenneta yli 42 asteen. Raaka- ja tuorepuuron valmistustavoissa ei ole eroa, molemmat perustuvat viljojen liottamiseen ja turvottamiseen.

Mansikkainen raakapuuro

yhdelle hengelle

1 dl kokonaista tattaria
1 rkl pellavansiemeniä
2 dl mansikoita
1 kypsä banaani
½ dl kauramaitoa
1 tl aitovaniljajauhetta

1. Huuhtele tattarit ja liota vedessä esimerkiksi yön yli.

2. Huuhtele aamulla tattarit uudestaan raikkaalla vedellä ja heitä blenderiin muiden ainesten kanssa.

3. Surauta sileäksi ja nauti esimerkiksi tuoreiden mansikoiden kanssa.

tuorepuuroresepti-2

Mustikka-mustaherukkatuorepuuro sopii hyvin aamu-, väli- tai iltapalaksi.

Mustikka-mustaherukkatuorepuuro

yhdelle hengelle

1 dl mustikkaa
1 dl mustaherukkaa
2 dl kookos- tai
mantelimaitoa
½ kypsä banaani
1 dl kvinoahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
noin 1 tl lakritsijauhetta

1. Mittaa mustikat, mustaherukat ja kasvimaito blenderiin, lisää banaani ja surauta sileäksi.

2. Annostele kvinoahiutaleet ja chiasiemenet kippoon, kaada marjamaito päälle ja sekoita hyvin.

3. Mausta (jos sinulle maistuu) luomulakritsijauheella.

4. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia. Nauti esimerkiksi suosikkipähkinöidesi tai mulperimarjojen kanssa.

tuorepuuroresepti-3

Aavistuksen makea porkkana-kurkumatuorepuuro käy terveellisestä jälkiruoasta.

Porkkana-kurkumatuorepuuro

yhdelle hengelle

1 pieni porkkana
3 kpl taateleita
2 dl kookosmaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
kurkumaa
kardemummaa
kanelia

1. Kuori ja huuhtele porkkana.

2. Lisää tehokkaaseen blenderiin porkkana, taatelit, kookosmaito ja mausteet ja surauta sileäksi.

3. Mittaa kaurahiutaleet ja chiasiemenet kippoon, kaada porkkana-kookosmaito mukaan ja sekoita hyvin.

4. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Nauti esimerkiksi kurpitsansiemenien kera.

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Päivän resepti: Crêpes aux pommes eli omenaletut

Päivän resepti: Vihreä aamiaislautanen

Bowlien kuningatar Anna Kravin lempiresepti

kuvat Mari Lahti
reseptit Eveliina Haarala
Tilaa Elle

Seuraa Elleä