Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

2 taivaallisen hyvää suklaabravuuria

23.04.2017

Kuka kieltäytyisi suklaasta? Sitähän mekin. Tässä kaksi täydellisen syntistä suklaajälkiruokaa.

Tarjoile suklaapiiras kermavaahdon kera.

Suklaapiiras

6–8 hengelle, valmistusaika 1 h 20 min

2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
Taikina
125 g voita
50 g tomusokeria
0,5 dl mantelijauhetta
1 rkl vaniljauutetta
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja

1. Laita voi, tomusokeri, mantelijauhe, vaniljauute ja yksi kananmuna tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi massaksi.

2. Sekoita vehnäjauhot joukkoon vähitellen siten, että taikinasta tulee silkkinen. Laita se tekeytymään jääkaappiin 15 minuutiksi.

3. Valmista täyte: Kiehauta kerma kattilassa. Pilko suklaa suurella veitsellä. Lisää suklaapalat kat­tilaan ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. ­Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen vispilällä.

4. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ­piirakkavuoka.

5. Kauli taikina litteäksi ja pyöreäksi leivinalustalla, jolle olet sirotellut jauhoja. Siirrä pohja siitä piirakkavuokaan. Painele taikinaan haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

6. Ota piirakkapohja uunista ja kaada täyte sen päälle. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen ja paista piirakkaa vielä 30 minuuttia. Tarjoa se hieman jäähtyneenä.

Suklaafondant on keskeltä juoksevaa. Jos haluat koostumuksesta tiiviimpää, paista jälkiruokaa 6–8  minuuttia kauemmin ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vuorokausi.

Suklaafondat

6 hengelle, valmistusaika 20 min

250 g tummaa suklaata
175 g voita
5 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

1. Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.

2. Murra suklaa veitsellä lohkoiksi. Sulata se mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Sulata myös voi ja sekoita se suklaaseen.

3. Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ensin joukkoon jauhot ja lopuksi varovasti suklaa-voiseos.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista 10 minuuttia.

5. Anna jäähtyä ja leikkaa fondant neliöiksi vuoassa.

 

Lue myös:

Resepti: Suklaatryffelit

Sara La Fountain: Ei ole ruokaa, mitä en suostu syömään

Kirjailija Juha Itkonen: Syön aikuiseksi mieheksi aika paljon karkkia

 

 

reseptit Marie Leteuré
kuvat Jérôme Bilic
Tilaa Elle

Seuraa Elleä